Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Tips 20 september 2016

Colorboost: een kleurig interieur geïnspireerd op de Memphis stijl

Kleuren kunnen je interieur maken of breken. Bij het uitzoeken van een nieuw interieur begin je vaak bij de kleuren op de muur. Niet gek, want kleur heeft een grote invloed op de sfeer en uitstraling van de ruimte. Om je te inspireren stellen wij aan de hand van de mooiste interieur foto’s een handige kleurenkaart samen. Deze week: véél kleur en patronen, geïnspireerd op de Memphis stijl.

Geometrische vormen, pasteltinten en kleurige patronen, daar draait het om bij de Memphis stijl. Deze stijl is in de jaren ’80 bedacht door de Memphis groep, een collectief (Italiaanse) ontwerpers dat hun inspiratie haalde uit Art Deco en Pop Art.

>> Infographic: alle interieur stijlen op een rijtje

De Memphis stijl kun je ook in je eigen interieur terug laten komen. Dit kan helemaal over the top met veel kleur en gemixte patronen, maar ook op een subtiele manier. Ga voor verschillende pasteltinten en mooie patronen zoals de polka dot. Mix dit met houten meubels, stoffen als velours en fluweel en een combinatie van geometrische en ronde vormen.

Benieuwd hoe een compleet Memphis interieur eruitziet? Deze Spaanse design studio laat het zien!

Beeld via Bruno Almeda, Jake Curtis, Etsy en Deco Cool

MEER LEZEN?
Ga je toch liever voor een iets neutraler interieur? Check dan deze Colorboost. En met deze drie kleuren creëer je een fijn bohemian interieur.

Reageer op artikel:
Colorboost: een kleurig interieur geïnspireerd op de Memphis stijl
Sluiten