Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Wooninspiratie 2 augustus 2016

Colorboost: een fris kleurenpalet geïnspireerd op de Calathea

Kleuren kunnen je interieur maken of breken. Bij het uitzoeken van een nieuw interieur begin je vaak bij de kleuren op de muur. Niet gek, want kleur heeft een grote invloed op de sfeer en uitstraling van de ruimte. Om je te inspireren stellen wij aan de hand van de mooiste interieur foto’s een handige kleurenkaart samen. Deze week: een fris kleurenpalet geïnspireerd op de Calathea.

Wij zijn helemaal weg van de Calathea. En dan met name de soort ‘Triostar’. Bij deze plant is de achterkant van het blad dieppaars. Omdat de bladeren zowel groen als beige zijn, schijnt de dieppaarse kleur door de bladeren heen, wat zorgt voor een prachtig effect. De Triostar is dus behoorlijk gekleurd, met groen, beige, paars en roze. De perfecte inspiratie voor een colorboost!

Kies voor een fris maar toch cleane look door enkel groen en roze in je interieur te brengen. Doe dit op de ton sur ton manier: ga voor verschillende tinten die dichtbij elkaar liggen. Misschien zou je groen en roze niet zo snel bij elkaar kiezen, maar op onderstaande foto’s zie je dat het een match made in heaven is!

Beeld via Yijian, Susanna Vento, Cultiver en Arnim Schulz.

Reageer op artikel:
Colorboost: een fris kleurenpalet geïnspireerd op de Calathea
Sluiten