Maartje Wieling
Maartje Wieling Wooninspiratie 25 mrt 2017

De do’s en don’ts van ‘het nieuwe’ colorblocken: durf jij het aan?

Colorblocken: het is allang niet meer wat het ooit geweest is. Waar colorblocking ons eerst deed denken aan een ruimte waar de felle kleuren je om de oren vlogen – waardoor je eigenlijk niet meer wist waar je moet kijken – is het inmiddels veranderd in een stijlvolle vorm van het kiezen van de juiste kleurencombinaties.

>> Zo kies jij de juiste kleur voor je muur

Ooit was colorblocken alleen voor de echte durfals onder ons, want er was nou eenmaal vrij veel moed voor nodig om je huis te colorblocken met allerlei felle kleuren. Inmiddels ligt dit allemaal wel wat genuanceerder. Er zijn talloze verschillende subtiele mogelijkheden waarop ook jij kunt colorblocken. Read on!

Kleurenpalet

Vaak wordt er gekozen voor felle tinten, maar je kunt ook voor een rustiger kleurenpalet gaan. Met pasteltinten creëer je een zachte look, met felle kleuren een opvallende, gezellige sfeer en je kunt zelfs voor colorblocking in neutrale tinten gaan.

Bron: Milton & King

Op de muur

Een makkelijke manier om te colorblocken is door gewoon de muur te verven. Tape de muur af in verschillende vlakken en geef deze allemaal een ander tintje. Zo wordt jouw muur een echte eye-catcher! Wil je het nog makkelijker? Kies dan gewoon een gecolorblockt behangetje uit. Verder kun je nog muurstickers gebruiken of zelfs gewoon gekleurde vellen papier.

Contrast

Ook met contrast kun je heel goed aan colorblocking doen. Door twee tegengestelde kleuren te kiezen – bijvoorbeeld een warme en een koele kleur zoals op de foto hierboven – krijg je het mooiste effect. Maar naast warm en koud kun je ook gewoon kiezen voor het contrast tussen licht en donker. Zolang het maar colourful blijft!

Meubels

Soms kan een statement meubel ook zorgen voor een colorblocking effect. Deze felblauwe meubels blocken bijvoorbeeld heel goed met de felgroene planten. Een grote tegenstelling, maar door de witte basis niet te overheersend.

Benieuwd naar de rest van dit interieur? Hier kun je binnenkijken.

Decoraties

Met schilderijen, boeken, accessoires en kussens kun je natuurlijk ook gemakkelijk colorblocken. Als je de drukte van verschillende kleuren dan zat bent, kun je de losse items daarna weer gemakkelijk vervangen voor neutrale decoraties.

Met kleur spelen is niet moeilijk. Wij geven je nog negen extra tips waarmee je op een makkelijke manier meer kleur in huis brengt. Lees het hier!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De do’s en don’ts van ‘het nieuwe’ colorblocken: durf jij het aan?
Sluiten