Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 20 nov 2020

Toffe combi: combineer een cognac-kleurige leren bank met jeans blauw

Wij snappen wel waarom een cognac bank de afgelopen jaren zo mateloos populair geworden is. Een cognac leren bank is stoer, je kunt ‘m combineren met eindeloos veel woonstijlen én staat goed bij veel kleuren. Maar wil je een cognac bank combineren op een écht leuke manier? Kies dan voor jeans blauw.

Dat is een vrij specifieke kleur, dat weten wij ook, maar met dit interieur laten we je precies zien waarom dat zo tof staat.

cognac bank combineren met jeans blauw
Bron: Bolaget

Cognac bank combineren met jeans blauw

In dit interieur is ervoor gekozen om de cognac bank te combineren met een jeans blauw kleedje, maar we kunnen ons ook hartstikke goed voorstellen dat een blauw geverfde muur achter zo’n cognac bank hartstikke tof staat. Voor nu zijn het kleedje en het fantastische vloerkleed genoeg om ons enthousiast te maken over deze combinatie.

Als er gekozen was voor een donkerdere kleur blauw, was dat zeker niet lelijk geweest. Maar donkerblauw en cognac kan soms wél een iets te statische, luxe uitstraling hebben. Dat is mooi bij het interieur van een luxe restaurant, maar niet altijd de sfeer die je in jouw interieur naar voren wil laten komen. Een lichtere tint staat hipper en minder chique.

Een lesje kleuren combineren met de kleurencirkel

Als we deze kleurencombinatie breder trekken, dan hebben we het over de kleurencombinatie blauw en oranje/bruin. Deze kleuren staan recht tegenover elkaar in de kleurencirkel, en dat is precies waarom deze twee kleuren zo lekker werken.

Meer leren over die kleurencirkel? Hier lees je alles over kleuren combineren aan de hand van de kleurencirkel.

cognac bank combineren met jeans blauw
Bron: Bolaget

Ook fijn: groene kamerplanten staan hartstikke mooi bij deze kleurencombinatie. Door wat fris groen aan het interieur toe te voegen, laat je zowel de kleur van de cognac bank als het blauwe kleed extra goed uitkomen.

Voor ons weer een extra excuus om nóg meer kamerplanten te kopen. Maak het geheel af met pastelkleurige accessoires, en je hoeft niets meer aan je interieur te doen.

Liever op een andere manier die cognac bank combineren?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Toffe combi: combineer een cognac-kleurige leren bank met jeans blauw
Sluiten