Ariela Slakhorst
Ariela Slakhorst Planten en bloemen 12 sep 2018

Favoriete plant op redactie: de Coffea Arabica kamerplant is net een shot cafeïne

In onze rubriek favoriete plant op de redactie’ laten we elke week een bijzondere plant zien die ons hart gestolen heeft. Planten komen immers in alle vormen, kleuren en maten. En wie heeft er nog koffie nodig met een plant als de Coffea Arabica?! Je kan er misschien geen koffie mee maken, maar de plant heeft wel een aantal medicinale werkingen. Ideaal voor als je een nacht hebt doorgehaald of als je last hebt van tentamenstress.

De bonen van de koffieplant kan je dus niet gebruiken voor je dagelijkse kopje koffie. We snappen dat het verwarrend is met zo’n naam. Hoe je de plant dan wel kan gebruiken? De bonen werken stimulerend en anti-narcotisch. Ze hebben een hoog cafeïne gehalte en zijn ook erg handig bij een kater. Het is namelijk ook nog eens braakonderdrukkend: daar kan toch geen enkel kopje koffie tegenop?

Slaapmiddeltje

Behalve dat de plant dus ontzettend goed werkt als opkikker, werken de boontjes ook goed als slaapmiddel. Echt waar! Maar dan wel in een extreem lage dosering. In homeopathische dosering is de Coffea Arabica namelijk geschikt tegen slapeloosheid.

coffea arabica koffieplant
Bron: Mooiwatplantendoen.nl

Coffea Arabica

De plant mag dan een hoop gezondheidsvoordelen hebben: het is ook gewoon een prachtig plantje! Je moet wel een beetje geduld hebben, want pas na één jaar gaat de Coffea Arabica bloeien. Maar het is het wachten meer dan waard. Als het eenmaal zover is groeien er lieve witte bloementjes en besjes aan de plant.

Deze verkleuren van groen en geel naar rood! Daar wordt iedereen toch vrolijk van? Wij in ieder geval wel, de Coffea Arabica is dan ook een absolute favoriet op de redactie. Als de plant eenmaal rijp is, verschijnen de koffieboontjes. Waar je dus geen koffie mee kan maken, maar ze zijn wel de oplossing voor katers, slapeloosheid en misselijkheid.

Meer lievelingsplanten van de redactie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Favoriete plant op redactie: de Coffea Arabica kamerplant is net een shot cafeïne
Sluiten