Cocoon House: een verborgen huiskamer waar alles te koop is

Het leuke aan een stad als Amsterdam is dat je telkens weer nieuwe plekken ontdekt, zelfs als je er al duizend keer langs bent gefietst. Dat was het geval bij Cocoon House aan de Baarsjesweg. Sander van Eyck en Freerk Mandema hadden het idee om een multifunctionele (werk)ruimte te maken, die zou aanvoelen als huiskamer en waar alles te koop en mogelijk is. Ze vonden een voormalig naai atelier en zagen meteen de mogelijkheden van de ruimte.

Wij bezochten deze verborgen huiskamer en spraken Sander en Freerk over het opzetten van dit nieuwe concept. Ohja, we namen ook meteen een kijkje in het huis van Sander!

In eerste instantie zochten Freerk en Sander in Utrecht naar een grote ruimte om te verhuren en om spullen te verkopen, maar ook om als werkruimte te gebruiken. In Utrecht konden ze het alleen niet vinden en aangezien veel van Sander’s klanten in Amsterdam zitten, besloten ze hun zoektocht hier voort te zetten. Ze kwamen dit pand aan de Baarsjesweg tegen en zagen meteen mogelijkheden.

Het pand zag er vóór Cocoon House wel iets anders uit. De voorpui was van staal in plaats van glas, op de vloer lagen gele plavuizen en de grote balken waren rood. Freerk en Sander hebben het grotendeels getript en omgetoverd tot een lichte, en warme ruimte.

Onze huiskamer voor jouw idee

Tien jaar geleden begon Sander met Cocoon Living. Toen hij Freerk tegenkwam besloten ze allebei nog iets nieuws te willen starten. Vanuit Cocoon Living ontstond het idee om het breder te trekken en ook een stukje business erbij te betrekken. Cocoon House was geboren: een multifunctionele huiskamer, die als werkruimte en winkel dient, maar ook gehuurd kan worden voor events, shoots en brainstormsessies bijvoorbeeld.

‘Volgende week hebben we bijvoorbeeld een bank die hier een private lunch organiseert en laatst stond er opeens een auto in de woonkamer voor een fotoshoot.’

Freerk is business consultant en trainer; Sander is interieur- en meubelontwerper. Ze werken uiteraard veel samen voor Cocoon House, maar omdat ze ook dingen apart doen, was het belangrijk om twee werkplekken te creëren. Freerk zit vaak voorin en Sander heeft zijn werkplek juist helemaal achterin. Maar eigenlijk is de hele ruimte een grote werkplek, ook voor productontwerper Mickey en fotograaf Pam, die de fotografie voor de website verzorgde.

Inspiratieboost: een home office voor twee

Het interieur design van Cocoon is uiteraard het werk van Sander en ook zijn eigen ontwerpen kregen een plekje. Onze favoriet? De compacte tafel hierboven, wauw! Ideaal voor in een kleine ruimte.

‘We hoopten dat er een grote bakstenen muur tevoorschijn zou komen, maar helaas was het bakstenen deel klein. Dus verfden we de hele muur zwart.’

En hoe ziet de toekomst van Cocoon House eruit? Er komt een webshop, waar alle meubels en woonaccessoires ook gekocht kunnen worden. En oh ja, onder de ruimte zit nog een kelder, die nu als opslagruimte dient. Hier zouden ze graag een atelier van maken voor een kunstenaar, meubelmaker of iemand die tweedehands meubels opknapt.

Binnenkort nemen we ook een kijkje bij Sander thuis, dus houd Roomed in de gaten voor de binnenkijker! en laat je email adres hieronder achter voor een update.

Fotografie door Iris Duvekot voor Roomed.

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Cocoon House: een verborgen huiskamer waar alles te koop is
Sluiten