Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Woonkamer 17 mrt 2020

4 tips voor een clean interieur die niet al te veel moeite kosten

Droom je (net als wij) geregeld weg bij die heerlijk strakke Scandinavische interieurs, maar weet je niet zo goed hoe je dit thuis ook kunt bereiken? Wij hebben vier regels opgesteld die je een stuk op weg zullen helpen naar een clean interieur. Als je geen fan bent van té modern en minimalistisch, geen paniek! Deze regels kun je toepassen op elk interieur.

Deze tips voor een clean interieur zijn al super handig, maar voor meer inspiratie voor een echte Scandinavian feeling kun je ook even deze tips bekijken.

1. Symmetrie

Je kunt de mensheid verdelen in twee groepen: de ene groep past symmetrie het liefst toe op alles en de ander gruwelt van de gedachte dat het interieur helemaal tot in de puntjes is uitgedacht. Wij weten één ding zeker: symmetrie is wel de makkelijkste manier om een clean interieur te creëren. Zeker de moeite waard om eens uit te proberen dus!

Ben je echt geen fan van symmetrie in huis? Het huis hoeft natuurlijk niet compleet symmetrisch te worden, maar werp wel even een kritische blik op de ruimte. Kun je meubels of accessoires verschuiven zodat er meer symmetrie ontstaat? Probeer het dan voor een paar weken! Bekijk ook onze tips over inrichten volgens de regel van twee.

2. Minder kleur

Je huis moet natuurlijk niet saai worden, en dus is het slim om één contrasterende kleur uit te kiezen. Vaak is dit een neutrale kleur als beige of bruin, maar ga felle kleuren niet uit de weg. Doe wat goed voelt, of dat nou grijs of perracotta is.

3. Eenheid

Wij zijn fan van eettafels met verschillende stoelen, maar als je gaat voor een clean interieur is het geen goede keuze. Eenheid is het keyword! Dit geldt niet alleen voor stoelen, maar ook voor fotolijsten aan de wand, of de kleur die je terug wilt laten komen in woonaccessoires.

Waar je wél mee kunt experimenteren, is textuur. Leg eens een wit wollen plaid op een witte vloer, en combineer dat met een lichte bank met wit leren kussens (om maar even een gek voorbeeld te noemen). Saai? Nee. Clean? Ja!

4. Wees consistent

Dit punt is net even anders dan nummer drie. Wees consistent in de accessoires. Kies voor maximaal twee verschillende kleuren of materialen zodat je huis ook weer meer een eenheid wordt. Pas dit punt consistent toe, dus bij alles wat je koopt. Maar geen uitzonderingen om je huis zo clean mogelijk te houden.

En als je het écht helemaal goed wilt doen, pas je ook nog eens de regel van drie toe voor meer balans in je interieur. En ja, dit kun je ook prima combineren met de regel van twee!

Inspiratie nodig uit echte interieurs?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
4 tips voor een clean interieur die niet al te veel moeite kosten
Sluiten