Tessa Ham
Tessa Ham Kantoor 10 sep 2020

6 dingen die je volgens stylisten eigenlijk niet op je bureau nodig hebt

Op de Roomed redactie geloven we heilig in het gezegde ‘een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd’. Maar als het op onze bureaus aankomt, kan je ons betrappen op… chaos. En dat terwijl een opgeruimd bureau uiteindelijk voor meer focus en concentratie zorgt. Tijd om een clean desk policy te implementeren!

Van tientallen post it’s tot rondslingerende pennen, wat kun je weghalen van je bureau om te zorgen voor meer productiviteit? Op Apartment Therapy vinden we tips van vastgoedstylisten.

Stapels papieren

Oké, hier zijn de meesten van ons wel schuldig aan. Na verloop van tijd beginnen er steeds meer brieven en uitgeprinte papieren op je bureau te verzamelen. Je weet wel, van die papieren die je ‘later wel zal opruimen’ als je je administratie doet. Eigenlijk is het veel beter om hier een speciale plek voor te hebben. Een archiefkast of papierordner bijvoorbeeld.

Foto’s

Als het aan de stylisten ligt, verdwijnen de fotolijstjes van je bureau. Dat is voornamelijk om ruimte te maken. Vind je het moeilijk om afscheid te nemen, omdat de foto’s er nou eenmaal voor zorgen dat je home office een fijnere plek is om te komen? Geen zorgen, stylisten raden aan om de foto’s aan de muur te hangen. Zo heb je ze toch in zicht, maar slingeren er zo min mogelijk dingen op je bureau.

Ook handig: Je bureau én hoofd opruimen: zo richt je jouw (thuis)kantoor Feng Shui in

Post-it’s

Hoe handig zijn post-it’s als kleine reminder of als je snel iets moet opschrijven terwijl je een telefoontje pleegt? Maar eerlijk is eerlijk: hoe meer post-it’s er op je bureau gaan verzamelen, hoe minder overzicht je hebt. Het is beter om één notitieboek op je bureau te leggen, waar je kleine notities maakt en reminders voor jezelf opschrijft. Check bijvoorbeeld eens deze leuke notitieboeken bij de Bijenkorf en Ikea.

Eten

Spreek met jezelf af dat je geen eten meer meeneemt naar je thuiswerkplek. Die verdwaalde kruimels van je lunch horen niet echt bij een clean desk policy. Bovendien is het belangrijk dat je je bureau echt een toegewijde werkplek maakt, zodat de balans tussen werk en privé beter te behouden is.

Zelfs al heb je maar vijf à tien minuutjes om een boterham te eten, zorg ervoor dat dit niet achter je bureau is. Dat zorgt even voor een mental break, waarna je weer vol nieuwe energie aan de slag kan.

Lees ook: Waarom je nooit meer achter je bureau moet lunchen

Beauty producten

Je bureau is bedoeld om te werken, niet om je dagcrème te smeren of je nagels te lakken. Het is al makkelijk zat om tijdens het werken afgeleid te worden, dus zorg ervoor dat je zo min mogelijk afgeleid kán worden.

Boeken

Als je niet aan een bepaald project werkt waarbij je de boeken nodig hebt, is er geen reden om ze op je bureau te houden. Je kan ze beter in een boekenkast bewaren. Geen ruimte voor een hele kast? Ga dan voor planken boven het bureau of probeer ze op te bergen in een tijdschriftenhouder.

Dit artikel werd in samenwerking met carrièrezusje WorkJuice geschreven.

Verder lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6 dingen die je volgens stylisten eigenlijk niet op je bureau nodig hebt
Sluiten