Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Binnenkijken 14 dec 2018

Lekker winters: een classy appartement met grijze en donkerblauwe muren

Sommige mensen houten van een wit, licht en minimalistisch interieur, andere juist van iets donkerder waarin een beetje rommel niet erg is. Voor die laatste mensen hebben we het perfecte appartement gevonden, met grijze en donkerblauwe muren die opgefleurd worden door wat planten en gedecoreerd zijn met niet alleen gallery wall, maar ook andere toffe decoraties.

Een mooie combinatie van modern en antiek – kortom, hartstikke classy.

Afbeelding van appartement met donkerblauwe muren 2
Afbeelding van appartement met donkerblauwe muren 3
Afbeelding van appartement met donkerblauwe muren 4

Een grijze woonkamer met toffe details

In de woonkamer zien we nog niet zo heel veel blauw: de muren zijn grijs, met veel kunst eraan. De gouden lijst lijkt niet zo te passen, maar is daardoor juist een tof detail. Hij past bovendien mooi bij de donkerblauwe bank, die er niet alleen comfortabel uitziet, maar ook alsof er daadwerkelijk op gezeten wordt. Houden we van! Het vloerkleed maakt het geheel nog wat knusser.

Afbeelding van appartement met donkerblauwe muren 5
Afbeelding van appartement met donkerblauwe muren 6

Kijk vooral ook goed naar alle details: de rackets aan de muur en de opgezette vogel in de hoek, bijvoorbeeld – maar ook een prachtige zwarte typemachine die een houten kast siert. In zo’n bijna professor-achtige woonkamer horen natuurlijk ook boeken, en die zijn er genoeg.

Afbeelding van appartement met donkerblauwe muren 7
Afbeelding van appartement met donkerblauwe muren 8
Afbeelding van appartement met donkerblauwe muren 9

Donkerblauw in een artistieke slaapkamer

De slaapkamer daarentegen is wel lekker blauw: donkerblauwe muren, maar ook een bed, nachtlampje en zelfs kast in matchende tinten. Die aardse kleuren worden nog eens benadrukt door een wederom houten kastje en vloer en natuurlijk de mooie donkergroene plant.

Mooie neutraliserende details zijn bijvoorbeeld de witte stoel, een wit kleedje op de vloer én natuurlijk het kacheltje naast het bed. Waar we in de winter nooit meer uit zouden komen (uit het bed, niet de kachel), maar dat nemen we voor lief.

Afbeelding van appartement met donkerblauwe muren 10
Afbeelding van appartement met donkerblauwe muren 11

Wat we ook leren van deze fijne ruimte? Als je artistiek bent, laat het dan vooral zien! We zien deze bewoner al helemaal achter zijn tekentafel zitten, met een slordige bril en de deur naar het balkon wijd open. Mooie schetsen aan de muur zijn natuurlijk ook altijd een goed idee.

Afbeelding van appartement met donkerblauwe muren 12
Afbeelding van appartement met donkerblauwe muren 13

Ben je al die donkere tinten een beetje zat? Dan kun je altijd weer opladen in de keuken, die juist wel helemaal wit is geschilderd. De keukenkastjes en tegels doen een beetje landelijk aan, de vensterbank met planten en mooie kookboeken is juist wat meer Scandinavisch. Het matcht misschien niet helemaal met de rest van het appartement, maar lekker zen is het wel.

Meer mooie appartementen met donkerblauwe muren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Entrance Makleri

Reageer op artikel:
Lekker winters: een classy appartement met grijze en donkerblauwe muren
Sluiten