Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 16 mei 2019

Trend forecasting: volgens verfmerk Clare wordt dit dé kleur van 2020

We zijn nog niet eens halverwege 2019, maar toch is de eerste kleur van het jaar 2020 al voorspeld. Het Amerikaanse verfmerk Clare bepaalde deze kleur van het jaar wel op een heel bijzondere manier: door de Instagram volgers mee te laten stemmen én door mee te denken over de naam van de verf.

En dat is een manier die we nog nooit eerder hebben gezien. Normaal worden kleurtrends namelijk bepaald door trendwatchers die voorspellingen doen, waarbij elk verfmerk een andere kleur van het jaar heeft.

Dat was volgens het verfmerk Clare niet de juiste methode om een kleur te kiezen. Want waarom zou je die kleur niet laten bepalen door je kopers, zodat je zéker weet dat de kleur aanslaat? Wat ons betreft een slimme keuze.

volgens instagram is de kleur frozen dé kleur van het jaar 2020
Bron: Clare

Clare’s kleur van het jaar 2020: Frozen

De oprichter van het verfmerk, Nicole Gibbons, besloot om het roer dit jaar helemaal om te gooien en de kracht van social media te gebruiken. Opvallend uit de Instagram survey, waar meer dan 2000 mensen aan meededen, was dat er twee blauwtinten in de finale terecht kwamen. Een koele ijsblauw, en wat een warmere groenblauwe teal.

Nadat alle stemmen waren geteld, bleek dat de kopers het liefste ijsblauw toe zouden voegen aan het exclusieve kleurenpalet van 56 kleuren. Zo gezegd, zo gedaan. Het enige wat de kleur nog nodig had, was een naam. Ook daar mochten de Instagram volgers over nadenken, en uiteindelijk is de naam ‘Frozen‘ de grote winnaar geworden.

Zó ziet de kleur Frozen eruit in je interieur

volgens instagram is de kleur frozen dé kleur van het jaar 2020

De verf van het merk Clare is helaas (nog) niet in Nederland te verkrijgen, maar neem dit artikel vooral mee naar de bouwmarkt. Wij voorspellen dat er vást een mooie ijsblauw te vinden is die er erg op lijkt.

Op de hoogte blijven van de laatste trends?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

domino

Reageer op artikel:
Trend forecasting: volgens verfmerk Clare wordt dit dé kleur van 2020
Sluiten