Maartje Wieling
Maartje Wieling Spots 12 mrt 2017

Hier moet je als design liefhebber heen tijdens een weekendje Praag

Zit je erover te denken om een weekendje Praag te boeken? Zeker doen, want de Tsjechische hoofdstad zit bomvol moois! Ik ontdekte de stad zelf afgelopen weekend en moest een klein beetje terugdenken aan mijn tijd in Boedapest. Dezelfde mooie gebouwen en sfeer, alleen dan een stukje kleiner.

Ook kwam ik erachter dat Praag design wise een echte must visit is! Van architectuur tot horeca en van kunstgaleries tot concept stores: in Praag vind je dit allemaal.

weekendje Praag

De architectuur in Praag

Wat me opviel terwijl ik door de straten van Praag liep, is de bijzondere en vooral enorm veelzijdige architectuur van de stad. Praag is tijdens de tweede wereldoorlog nauwelijks beschadigd, dus het oude stadscentrum is nog helemaal intact. Daarbij wordt Praag ook steeds moderner, waardoor je een heel divers straatbeeld krijgt.

Hele oude gebouwen worden afgewisseld met kleurrijke schattige huisjes en hier en daar kun je ook opeens een heel modern gebouw tegenkomen. Een van de meest bijzondere moderne gebouwen in Praag is het zogenaamde ‘dancing house’, ontworpen door Vlado Milunic en Frank Gehry.

Naast prachtige exterieurs, zijn ook de interieurs in Praag het bekijken waard. Bekijk bijvoorbeeld deze gave industriële loft!

Galerie bottega

Ik liep toevallig langs dit gebouw en in eerste instantie trok vooral het gezellige koffietentje dat door de ramen te zien was mijn aandacht. Toen ik naar binnenstapte bleek dat er nog een hele kunst galerie in het gebouw zat! Er wordt een hele toffe verzameling van verschillende kunst items ten toon gesteld: van bijzondere schilderijen tot opvallende meubels. En als je niet zo’n kunstliefhebber bent, maar wel van interieur of architectuur houdt: het gebouw is van binnen heel indrukwekkend en dus alleen daarom al een bezoekje waard!

Ema espressobar

Waarschijnlijk houd jij net als ik van goede koffie. En zo niet, dan vast wel van lekkere ontbijtjes. Bij EMA Espressobar kun je voor beide terecht! En dat alles ook nog eens in een heel fijn interieur: veel wit en hout, een hoog plafond en kunst in maatje XXL aan de muur.

Cihelna Concept Store

Cihelna Concept Store is in alle opzichten een must tijdens je weekendje Praag als je van mooie spullen en design houdt. De producten, de ontwerpers, maar ook het pand zelf is onwijs gaaf. Persoonlijk was ik vooral verkocht bij het zien van de prachtige ronde spiegel tegen de muur en de levensgrote (handgemaakte) lampen die overal in allerlei vormen in de winkel staan en hangen. Zeker een bezoekje waard!

Modrý zub (Long Street Food)

Bij dit piepkleine eettentje kun je Aziatisch eten afhalen, maar ze hebben ook een paar zitplekken in een aparte kamer naast de toonbank. Het interieur van Modrý zub (en dan vooral het zitgedeelte) is er een die je helemaal in de Aziatische sfeer brengt. De enorme lampen geven de ruimte een zomers tintje en door de palmbladeren lijkt het alsof je in een soort regenwoud zit. Daarbij komt – ook niet geheel onbelangrijk – dat het eten er héérlijk is.

The Chemistry Design store

The Chemistry Design Store

Deze winkel is een heerlijke plek om te verdwalen in de verschillende gangen, verdiepingen en kamers met allemaal mooie spullen. Van een donkere, ietwat mysterieuze kelder vol met prachtige lampen tot een lege grote kunsthal met hele toffe kleurrijke kunst. En de prijzen vallen bij The Chemistry Design Store – in vergelijking met andere interieur- en kunstwinkels – ook nog eens best mee.

Bekijk hier nog meer plekken waar je voor een prikkie mooie kunst kunt kopen!

Fotografie: Maartje Wieling

Reageer op artikel:
Hier moet je als design liefhebber heen tijdens een weekendje Praag
Sluiten