Weekendje Lissabon? Dit zijn dé must visits

Vorige week maakte ik een heerlijk tripje naar Lissabon. Een stad vol met lieve mensen, schattige straatjes, felgele trams, grote pleinen en een gezellige sfeer. En natuurlijk was mijn weekend in deze mooie (en voor mij nog onbekende) stad niet compleet zonder een aantal leuke plekken ontdekt te hebben.

En die ontdekkingen deel ik hier met jullie! Dus ga je binnenkort naar Lissabon: bij dezen mijn lijstje met absolute must visits die je zeker niet mag missen.

Psst.. Ben je er nog niet helemaal uit welke stad je wilt bezoeken? Check dan ook meteen even mijn tips voor een tripje naar Boedapest of onze city guide van Kopenhagen.

copenhagen coffee lab

Ik persoonlijk (en ik denk met mij vele andere) begin de dag het liefst met een goede kop koffie. Bij Copenhagen Coffee Lab vind je die! Het koffietentje is met zijn fijne Scandinavische interieur een bijzondere uitzondering op de meeste andere cafés en koffiehuizen van Lissabon. Oh, en heel belangrijk: probeer de cinnamon roll. You’re welcome.

Embaixada

Ik liep toevallig langs dit enorme gebouw en de prachtige oude betegelde hal waardoor je binnenkomt trok direct mijn aandacht. Eenmaal binnen kwam ik erachter wat Embaixada is: een oud Arabisch paleis dat vanbinnen helemaal is omgetoverd tot shopping gallery. In de verschillende kamers en verdiepingen van het gebouw vind je bijzondere merken, restaurants, bars, maar ook verschillende kunstenaars die hun werk ten toon stellen. Heel cool!

REAL

Deze – naar eigen zeggen – ‘slow concept store’ is ruim en gevuld met veel mooie spullen. Van kleding tot accessoires voor in je huis en van de mooiste koffietafelboeken tot leren tassen: bij REAL vind je van alles! Ik werd vooral verliefd op de glazen ananas en de enorme vaas die in de deuropening stonden, maar helaas natuurlijk veel te groot om mee terug te nemen in mijn koffer…

Time out Market

Een soort van ‘De Foodhallen’, maar dan in Lissabon. Verschillende standjes met allerlei soorten eten, met in het midden ruimte om gezellig te eten. Eettip: mocht je pastel de nata willen proberen als je in Lissabon bent (en geloof me, dat wil je), doe dat dan zeker bij TimeOut Market! Daar is een apart standje die ze vers bereidt en waar je de gebakjes kunt eten terwijl ze nét uit de oven zijn gekomen en dus nog heerlijk warm zijn.

lx factory

LX Factory is heel bekend en echt een must als je Lissabon bezoekt. Oké, het ligt ietwat ver uit het centrum, maar het is zeker een bezoekje waard en prima te doen met de metro (of de taxi, dat kost in Lissabon namelijk ook bijna niets). Je kunt LX Factory een beetje vergelijken met de sfeer van het Westerpark in Amsterdam. Verwacht een soort industrieel mini terrein met allerlei leuke conceptstores en verschillende restaurants en koffietentjes.

MEER LEZEN
In Lissabon vind je veel leuke spots, maar natuurlijk ook prachtige huizen. Dit huis met prachtige marmeren vloer is daar een voorbeeld van. Wauw!

Reageer op artikel:
Weekendje Lissabon? Dit zijn dé must visits
Sluiten