admin
admin Shopping 23 mrt 2018

Weg met die lelijke bedrading: met de Chromecast Audio maak je elke speaker slim

Het liefst zouden we ons hele huis draadloos maken. Geen lelijke kabels meer die het interieur soms toch echt kunnen verpesten. Onze vrienden van WANT kwamen met dé oplossing om in ieder geval onze speakers draadloos te maken: met Chromecast Audio.

Bluetooth speakers zijn ontzettend handig om draadloos van je muziek te genieten. Je selecteert je Spotify afspeellijst op je smartphone en speelt deze vervolgens zonder gedoe af op je speaker. Als je nog wat oudere “domme” speakers hebt, die alleen een AUX-ingang hebben, moet je helaas toch gaan priegelen met draden. Of toch niet? Met Chromecast Audio kun je je domme speakers gelukkig slim(mer) maken.

Toch nog even priegelen met draden

Chromecast Audio is net als de normale Chromecast een klein dongeltje, maar in plaats van hem aan je tv aan te sluiten om beelden te streamen sluit je hem aan op je speaker en kun je audio streamen.

We hebben misschien wel iets gelogen, want als je aan de slag gaat moet je in het begin wel heel even priegelen met kabels. Je sluit het apparaatje namelijk aan op je speaker via de audio poort en hij moet ook met een draad aangesloten worden op een stopcontact, aangezien we nog niet echt draadloze elektriciteit hebben.

Draadloos streamen

Er zijn behoorlijk wat apps die samenwerken met het apparaat en op de Google site kun je een heel overzicht vinden. Je kunt je muziek onder andere streamen met Spotify, TuneIn, SoundCloud, FM Nederland en uiteraard Google Play Music. Daarnaast kun je ook de audio van tv programma’s en films streamen van bijvoorbeeld de NPO,  EZcast, Netflix en Video Star apps. Zoek in de app die je gebruikt naar het Cast-icoon en wanneer je daarop drukt kun je verbinding maken met je Chromecast Audio.

Multiroom audio

Je kunt vanaf nu genieten van je wat slimmere speakers en als je meerdere Chromecast apparaatjes hebt, kun je ze samenvoegen tot een groep om in verschillende kamers uit je dak te gaan met je favoriete nummers.

En het mooie is dat je er niet eens zoveel geld voor uit hoeft te geven. Waar nieuwe speakers vaak prijzig kunnen zijn, kost een Chromecast Audio maar 39 euro.

Als je eigenlijk toch genoeg hebt van je oude speakers, kun je ook gaan voor nieuwe bluetooth speakers. Wij zochten de vijf beste goedkope speakers voor jou uit.

Dit artikel verscheen eerder op WANT. Wil je weten hoe je de Chromecast Audio precies aansluit? Lees dat dit artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Weg met die lelijke bedrading: met de Chromecast Audio maak je elke speaker slim
Sluiten