Estelle Beukman
Estelle Beukman Wooninspiratie 28 jan 2018

Wow! Deze Chinese bibliotheek is een paradijs voor elke boekengek

Deze Chinese bibliotheek is de grootste bibliotheek die je ooit hebt gezien. Het prachtige gebouw ligt – om precies te zijn – in Binhai Cultural District in Tianjin (China). Het Nederlandse (!) designbureau MVRDV ging de samenwerking met het Tianjin Stedenbouwkundig en Ontwerp Instituut aan om de meest bijzonderste bibliotheek ooit te ontwerpen.

Het gebouw telt zo’n 1,2 miljoen boeken (keuzestress!) en heeft een oppervlakte van maar lieft 34.000 vierkante meter. Het project heeft ongeveer drie jaar geduurd, maar dan heb je ook wat!

Chinese bibliotheek
Boredpanda

Het eerste wat opvalt is de enorme lichtgevende bol in het midden van de ruimte. Het is de bedoeling dat dit een soort gigantisch oog is, vandaar dat deze bibliotheek “The Eye of Binhai” wordt genoemd. Daarnaast dient dit kunstwerk als leeszaaltje. Op deze manier kun je je afsluiten van de buitenwereld en op je gemak je favo boek lezen.

Ben je een echte boekengek? Dan kun je, net als de enorme boekenkasten van Karl Lagerfeld, een thuisbibliotheek creëren!

hoge rij boeken
Boredpanda

Wow, wat een rijen met boeken!

Lichtgevende bol
Boredpanda

Als je heel goed kijkt naar deze enorme boekenwand zie je dat niet alle boeken echt zijn. Ongeveer vanaf de helft van de wand bestaat uit geschilderde boeken, die het laten lijken alsof de hele bibliotheek tot en met het plafond gevuld is met leeswerk. In werkelijkheid zijn de originele boeken opgeslagen in andere ruimtes.

Biggest library
Boredpanda
voorzijde bieb
Boredpanda

De buitenkant van de Chinese bibliotheek is ook geweldig. En geef nou toe: ook al ben je geen boekenwurm – hier wil je naartoe!

Dit vind je vast ook leuk

We kunnen het ook wat dichterbij opzoeken. Deze bieb van het Rijksmuseum in Amsterdam is ook een heel mooi! Hier vind je plafondhoge kasten vol oude boeken, prachtige natuurstenen en hardhouten balustrades.

Bron: Boredpanda

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wow! Deze Chinese bibliotheek is een paradijs voor elke boekengek
Sluiten