Chic appartement met klassieke elementen in Place des Vosges

Place des Vosges is een van de oudste en mooiste pleinen van Parijs, gelegen in onze favoriete wijk Le Marais. De prachtige gebouwen aan dit plein doen ons altijd fantaseren over wat er zich achter de statige ramen en deuren schuilhoudt. Vandaag is het onze geluksdag. We mogen binnenkijken bij een chic appartement met een prachtig interieur en klassieke elementen.

Het interieur van het appartement is ontworpen door Marianne Tiegen.

Wanneer je een appartement hebt met zulke mooie architectuur, kan het toch niet meer mis gaan! De hoge plafonds en klassieke deuren worden gecombineerd met een prachtige houten vloer dat in herringbone verband is gelegd. Langs de muren worden zowel de vloer als de plafonds omlijst met sierlijsten.

Het chique appartement wordt extra stijlvol door de lange gordijnen van luxe stoffen. Door de gordijnen te draperen op de vloer wordt de hoogte van het appartement extra geaccentueerd.

Het interieur is een mix van modern design en vintage items. Door daar ook enkele klassieke items aan toe te voegen, zoals de heerlijke Chesterfield bank, wordt het huis samen met de architectuur één geheel. Het appartement is perfect in balans!

>> 16x de mooiste interieurs met Chesterfield banken

Het huis staat vol met bijzondere, verschillende kasten waarin mooie boeken en servies worden tentoon gesteld. Het stallen van de fiets in de hal is niet alleen slim tegen diefstal, maar het laat ook meteen zien dat er geleefd (en gefietst) wordt!

>> Een vleugje vintage in de badkamer

Van deze kamer droomt ieder kind! De kamer is super chic en past – ondanks het zoete tintje – perfect bij de rest van het interieur.

>> 5 tips voor een kinderkamer die met je kind mee groeit

Ben je benieuwd naar meer chique interieurs? Bekijk dan ook dit fantastische appartement in Stockholm en deze stijlvolle pied a terre in Barcelona!

voguelivingmagazine.tumblr.com

Reageer op artikel:
Chic appartement met klassieke elementen in Place des Vosges
Sluiten