Spots 15 dec 2016 Joëlle Kraaij

Cheval bar: een plek waar je kunt ontsnappen aan de werkelijkheid

Deze bar en restaurant in één is op zijn minst bijzonder te noemen. In Thessaloniki, Griekenland, is onlangs deze bar geopend met een overkoepelend thema: het paard. Cheval is een plek waar je even kunt ontsnappen aan de werkelijkheid en kunt genieten van prachtig design en architectuur.

De bar is een ontwerp van Ark4lab of Architecture. Kijk met ons mee en ontdek deze mooie bar!

roomed cheval 8
Roomed Cheval 1
Roomed cheval 2

Bij de entree van Cheval bar wordt je begroet door een mannequin met een paarden masker. De designers willen hiermee een koppeling maken van het heden met het gevoel van het ‘Wilde Westen’.

Roomed cheval 9
Roomed cheval 4
_svd5048ok

Ook de deurklinken hebben de vorm van een paard. De outlines vormen daarnaast samen een martini glas. Op deze manier wordt het thema in de gehele bar doorgevoerd.

roomed cheval 7
Roomed cheval 10
Roomed cheval 11

Overal in de bar zijn bijzondere items te zien. Zo zie je prachtige patronen op de vloer en is het grafische plafond bedekt met platen. Verder kunnen we de stijl vooral beschrijven als industrieel. We zien namelijk veel stoere elementen zoals staal en leer.

Roomed cheval 13
Roomed cheval 14
roomed cheval 15
Roomed cheval 16
roomed cheval 17

De stoere trap leidt naar de bovenste verdieping, waar veel knusse hoekjes zijn gecreëerd. Ook zien we veel meubels in een vintage stijl wat zorgt voor een unieke look. Wil jij zelf vintage meubelen opknappen? Wij hebben een aantal tips voor je!

MEER LEZEN
Vind je Griekenland een beetje ver weg en ben je opzoek naar een leuke bar dichterbij? Wij hebben de leukste uitgezocht in, jawel, ons eigen Amsterdam!

www.facebook.com

Reageer op artikel:
Cheval bar: een plek waar je kunt ontsnappen aan de werkelijkheid
Sluiten