Frederique Rekers
Frederique Rekers Kinderkamer 3 mrt 2021

Checklist: dit is alles wat je nodig hebt voor het inrichten van de babykamer

Voor alle (soon to be) mama’s en papa’s onder ons: een babykamer in richten is soms best spannend. Heb je alles wel wat je nodig hebt? Vergeet je niet de allerbelangrijkste items? Geen zorgen, wij delen in dit artikel alles wat je nodig hebt.

Of het nu gaat om grote meubelstukken of kleine decoraties, wij zetten het voor je op een rijtje.

Essentiële meubels voor in je babykamer

Wat is een slaapkamer als er geen plek is om fijn te kunnen slapen? Eigenlijk is dit natuurlijk essentieel voor elke slaapkamer: een bed.

Met dit grote meubelstuk kan je de toon zetten voor de slaapkamer, kies een leuk deken uit of een bedframe/wieg in een leuke kleur. Op basis hiervan kan je de stijl van de ruimte bepalen. Let er wel op of het bed/wiegje voldoet aan de veiligheidseisen.

Handig: je hebt ook wiegjes die je kan verstellen als je baby groter wordt.

10 dingen die je moet weten vóórdat je de babykamer inricht

De commode

Je kunt kiezen voor een commode tafel of een commode in de vorm van een kastje. Als je gaat voor de tweede optie heb je meer opbergruimte voor bijvoorbeeld de kleding van je baby.

Vergeet hier geen aankleedkussen bij te kopen, zodat jouw baby fijn ligt.

Een plek voor babykleren

Naast het bed is een (kleine) kast erg belangrijk. Je kan kiezen voor een grote als je extra opslagruimte wilt of een kleine (die moet je misschien later weer vervangen). Je kan in de grote kast later ook speelgoed, kunstwerkjes en andere spullen van jouw kind bewaren.

Ga niet per se voor een heel jeugdig ontwerp maar voor een kast/dressoir die past in de stijl van de ruimte. Denk erover na als je een kleine kast koopt of hij misschien later in een andere ruimte kan worden gebruikt.

Een fijn zithoekje in je babykamer

Eén van de belangrijkste dingen voor een nieuwe moeder: een zithoek. Je zal veel tijd spenderen in de babykamer dus een comfortabele stoel met eventueel nog een voetensteun is perfect.

Zo’n plek is fijn voor als je borstvoeding of andere babyvoeding wilt geven of gewoon graag vaak naar je baby wil kijken. Tip: ga voor een stoel met een donkere kleur zodat eventuele vlekken niet te erg opvallen.

Een nachtkastje voor je baby/kind

Misschien nog niet helemaal van toepassing als je baby net geboren is, maar wel voor als hij iets ouder wordt. Dus waarom zou je het niet nu alvast aanschaffen? Daarnaast kan je er altijd een leuke plant op zetten, of natuurlijk gewoon wat accessoires.

Manden/bakken

Als kersverse moeder zal je niet heel veel tijd hebben om babyspullen continue op te ruimen. Zet een paar leuke manden (met deksel) in de kamer zodat jij in hier no time alle babyspeeltjes in kwijt kunt zonder te veel moeite.

Maak eventueel wat planken aan de muur zodat de manden hierop kunnen staan als je weinig ruimte hebt. Als je gaat voor lage manden kunnen die misschien later weer onder het (grotere) bed van je kind.

Verduisterende gordijnen

Voor een baby is het belangrijk dat de slaapkamer goed donker kan worden. Dit is vooral belangrijk als hij overdag nog veel slaapt. Zorg er dus voor dat je verduisterende gordijnen hebt. Zo slaapt je baby lekker door en heb jij even tijd voor jezelf, win win!

Roomed adviseert: de kinderkamer verduisteren, hoe doe je dat?

Een tapijt op de vloer

Een zacht vloerkleed in de babykamer is fijn om wat extra stijl toe te voegen maar ook fijn voor jezelf als je ‘s nachts je bed uit moet en op blote voeten de babykamer in moet rennen. Kies wederom niet voor een te lichte kleur.

Als je kiest voor een extra zacht tapijt kan je baby als hij ouder is hier ook op leren kruipen.

Zodra het meubilair op zijn plek staat, kan je beginnen met decoraties in de babykamer. Zo voeg je extra persoonlijkheid toe. Denk aan schilderijen, creatieve lampjes, kussens, of misschien een leuke spiegel op de muur.

Veel te lief: 8 knappe babykamer accessoires in de vorm van een maan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

BlogmodsyEvertgroot

Reageer op artikel:
Checklist: dit is alles wat je nodig hebt voor het inrichten van de babykamer
Sluiten