Oh Chanel, wat is je nieuwe winkel aan de P.C. Hooftstraat mooi

Oh Chanel, wat is je nieuwe winkel aan de P.C. Hooftstraat mooi

Wij van Roomed vinden het fantastisch om te (window)shoppen in de meest luxe winkelstraat van Amsterdam. Een nieuw pareltje in deze winkelstraat: de nieuwe Chanel winkel. Want hallo zeg, mogen we even wegdromen bij het interieur?

De bekende winkel van modegigant Chanel is, na een verbouwing van twee jaar, eindelijk weer open. Over de tijdelijke winkel, een paar deuren verder, schreven we al eerder een artikel. Die bijzondere glazen voorgevel door MVRDV staat nog in het geheugen van elk modeliefhebber gegrift.

Maar over de nieuwe winkel zijn we wellicht nóg beter te spreken. De spierwitte voorgevel is natuurlijk al een aandachttrekker in de P.C. Hooftstraat, waar de winkels verder een vrij ouderwetse en bakstenen voorgevel hebben.

De huiskamer van Coco

Over het interieur zijn we ontzettend te spreken. Het is dan ook ingericht door New Yorks architect Peter Marino, de architect die al veel meer Chanel winkels op zijn naam heeft staan. Peter haalde zijn inspiratie voor de Amsterdamse winkel uit de huiskamer van mademoiselle Coco Chanel herself. Dat is terug te zien in het gebruik van contrasterende materialen als goud, metaal, marmer, glas en lak.

Favoriet op de redactie: de meubels van tweed die in het hele interieur terug te vinden zijn. En de strakke zwarte lijnen op het witte canvas van de winkel.

Voor tassen, schoenen, juwelen en andere accessoires moet je op de benedenverdieping zijn. Ben je meer geïnteresseerd in de ready to wear collectie van het luxe modemerk? Dan kijk je op de eerste verdieping je ogen uit.

Ook leuk:

Fan van het moderne, zwart-witte interieur van deze Chanel winkel? Dan vind je het interieur van dit Scandinavische appartement ook zeker wel wat. En dat alleen zwart en wit in een interieur echt niet saai hoeven te zijn, dan bewijst dit appartement maar weer eens.

Bron: superfuture