Jaime Andreas
Jaime Andreas | LinkedIn Tips 27 feb 2020

Dag 19 van de Clean Up Challenge: alles opgeruimd, nu gaan we het huis schoonmaken

In februari ruimde we elke dag een kwartiertje op. Het resultaat? Een opgeruimd huis aan het einde van de maand. Het eind van de maand is nu in zicht en we hebben zo’n beetje ieder hoekje en gaatje van het huis opgeruimd. Wat nu? Juist ja, je huis schoonmaken it is.

Het is misschien niet iedereens favoriete klusje, maar een opgeruimd huis schoonmaken gaat sneller dan je denkt. Natuurlijk gaat het niet lukken om in 15 minuten je hele huis spik en span te maken, maar we kunnen in ieder geval een goed begin maken.

Je huis schoonmaken in 4 stappen

We gaan gewoon een beginnetje maken en als je wil, mag je na 15 minuten weer stoppen. Uitstellen is alleen geen optie. Zeker niet nu we al zover in de Clean Up Challenge zijn gekomen.

Stap 1: afstoffen

De eerste stap is alles in je huis afstoffen. Neem een microvezeldoek, een swiffer of iets wat daarop lijkt. Haal deze vervolgens langs alle oppervlakten in je huis.

Kasten, tafels, deurranden en raamkozijnen. Alles dat veel stof verzamelt, neem je af. Minder stof in je huis zorgt voor gezondere lucht en staat gewoon een stuk beter.

Stap 2: stofzuigen

Daarna gaan we het hele huis stofzuigen. Neem ieder hoekje en gaatje mee. Vergeet de wc en de voorraadkast ook zeker niet. Dit zijn ruimtes die vaak worden overgeslagen, maar waar ook echt stof ligt.

Stap 3: dweilen

Na het stofzuigen wordt het tijd om je huis eens flink te dweilen. Dweilen hoeft helemaal niet vaak te gebeuren, maar dit is wel een goed excuus om het nu toch te doen. Vergeet – once again – niet om kleine kamertjes en hoekjes en gaatjes schoon te maken.

Voor de meeste vloersoorten heb je maar een klein beetje water en schoonmaakmiddel nodig. Zo maak je je laminaat bijvoorbeeld streeploos schoon.

Stap 4: de rest

Dan is het tijd om individuele kamers en spullen schoon te maken. Pak eerst de kamers aan waarvan jij denkt dat je er het meeste tijd aan kwijt bent.

Je huis schoonmaken wordt een stuk makkelijker als je het in kleine stappen aanpakt. Dus ook nu hoef je echt niet uren bezig te zijn, maak gewoon een goede start en ga een andere keer weer verder.

Vergeet ook zeker niet ons gratis e-book onderaan de pagina te downloaden voor extra schoonmaaktips.

Meer van de Clean Up Challenge:

Week 1 van de Clean Up Challenge:

Week 2 van de Clean Up Challenge:

Week 3 van de Clean Up Challenge:

Week 4 van de Clean up Challenge:

Bron: Flaticon

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Dag 19 van de Clean Up Challenge: alles opgeruimd, nu gaan we het huis schoonmaken
Sluiten