Dit wordt hét centerpiece van het nog te bouwen Hudson Yards in Manhattan

In het westen van Manhattan, vlakbij bij The High Line, wordt er hard gewerkt aan een nieuw gebied: Hudson Yards. Het bijzondere aan dit nieuwe project is dat het een combinatie wordt van woon- en werkgelegenheid. Er komen zowel appartementen als winkels, restaurants, speelplekken en een heleboel groen. Met dit project zorgen de initiatiefnemers voor maar liefst 23.000 banen om het gebied zo snel mogelijk af te krijgen. En dat is natuurlijk weer goed voor de economie. De planning? Rond 2025 moet het af zijn.

Samenwerking staat centraal bij de Hudson Yards. Een groep van getalenteerde architecten werkt daarom samen om het gebied een bijzondere look te geven. Eén van die architecten is Thomas Heatherwick. Hij ontwierp het centerpiece van de Hudson Yards, genaamd ‘The Vessel’.

thomas-heatherwick-hudson-yards-vessel-designboom-03

The Vessel telt 2.500 traptreden. Daarmee daagt architect Heatherwick bezoekers uit om actief te zijn en om de Hudson Yards op een bijzondere manier te ontdekken (ofwel: te beklimmen). Met een hoogte van ongeveer zestien verdiepingen hebben de bezoekers prachtig uitzicht over het gebied.

hudson yards

The Vessel krijgt een stalen frame, dat aan de onderkant een stuk smaller is dan aan de bovenkant. De bijzondere vorm geeft het bouwwerk een futuristische look en het steekt prachtig af bij de omliggende blokken van Manhattan. Niet alleen de vorm, maar ook de kleur zorgt ervoor dat The Vessel een echte eye catcher is. Het staal wordt namelijk afgewerkt met een koper kleurige coating.

hudson yards

MEER LEZEN?
In dit stijlvolle appartement in Chelsea zouden wij maar al te graag wonen. En gaat deze wolkenkrabber de skyline van New York voorgoed veranderen?

www.hudsonyardsnewyork.com

Reageer op artikel:
Dit wordt hét centerpiece van het nog te bouwen Hudson Yards in Manhattan
Sluiten