Casa do Pego: een parel naast het Portugese strand

Bij Roomed houden wij van prachtige huizen in het buitenland. Zo schrijven we in elk geval een aantal keer per week over indrukwekkende interieurs in het buitenland. We dromen weg bij villa’s in tropische oorden en blijven hopen ooit zelf zo’n huis te bezitten. Net als deze villa, Casa do Pego, in Portugal. Dit huis kun je gewoon huren tijdens je vakantie in Alcácer do Sal, een Portugese stad met een rijke geschiedenis die loopt van de Romeinen, over de Moren en Kruisvaarders tot uiteindelijk het Portugese Koningshuis. Naast deze indrukwekkende geschiedenis wordt het stadje omgeven door stranden en natuurgebieden, waar je dankzij immense raampartijen vanuit de villa direct zicht op hebt.

Het huis voor zes personen heeft onder andere drie slaapkamers, een buitenzwembad en een woonkamer met open haard. Droom je even mee?

casa do pego
casa do pego

Casa do Pego ligt met een kleine afstand van de stad verwijderd en rust op de voet van een heuvel. Dit zorgt voor een prachtig uitzicht op het platteland en in de verte de zee.

Met een slim ontwerp zie je vanaf de voorkant bijna niet hoe groot de villa is. Achter het hoofdgebouw zit namelijk nog een aanbouw voor het buitenzwembad met terras dat groot genoeg is om te genieten van het weer.

casa do pego
casa do pego

Waar je buiten bijna een tropisch gevoel krijgt, is binnen gekozen voor een industriële look. Het robuuste keukenblok maakt duidelijk een statement in de eetkamer. Dit wordt gecomplimenteerd met leren krukken en stoelen, gietvloer en houten tafel met stalen poten. Door twee verschillende lampen op te hangen, krijg je een speels effect, ondanks dat ze dezelfde kleuren hebben.

Een industriële eetkamer creëer je gemakkelijk zelf! In dit artikel hebben wij de mooiste voorbeelden voor je op een rijtje gezet.

casa do pego
casa do pego

De echte eye-catcher van de woonkamer is de open haard. In de grote, voornamelijk leeggelaten ruimte maakt het exemplaar een bijzondere indruk. Niet alleen dankzij de opmerkelijke vorm, maar ook dankzij de ‘kleur’. Het zwart komt vervolgens terug in details, zoals kussens, letters aan de muur en kozijnen. Hierdoor vormen de meubels toch één geheel.

casa do pego
casa do pego
casa do pego

Iedere slaapkamer heeft een eigen stijl. Zo heeft de master bedroom een romantische touch dankzij het hemelbed en verschillende tinten wit en de kleinere kamers een moderne look met eigen kleuraccenten.

casa do pego
casa do pego
casa do pego

En dan de plek waar wij ons het liefst iedere dag begeven: het buitenzwembad op het dakterras. Groot genoeg om (ook ‘s avonds) baantjes te trekken en te relaxen in de zon.

Nu kunnen wij ons voorstellen dat een zwembad op het dak best prijzig is, maar gelukkig kunnen we ons dakterras wel leuk stylen. Bekijk deze tips om te zien hoe.

www.casadopego.com

Reageer op artikel:
Casa do Pego: een parel naast het Portugese strand
Sluiten