Renée Leeuw
Renée Leeuw Architectuur 13 jul 2015

Canadees (29) bouwt low-budget en duurzame containerwoning

Drie maanden lang, veertien uur per dag, werkte de negentwintigjarige Joseph Dupuis aan zijn eigen containerwoning. Het resultaat is dan ook waanzinnig en we kunnen haast niet geloven dat dit huis in totaal nog geen €15.000,- kostte. Daarnaast staat het huis ook nog eens redelijk ‘off the grid’ en is het grotendeels zelfvoorzienend met behoorlijk wat luxe.

Zo is het dak voorzien van zonnepanelen en wordt het huis verwarmd via een vloerverwarming, waardoor je nooit koude voetjes hebt.

De negenentwintigjarige Joseph doet onderzoek naar nieuwe duurzame energie en het plan van het containerhuis stond dan ook al tijden op zijn agenda. Hij kocht de drie oude zeecontainers voor zo’n €2400,- per stuk. De containers werden voorheen verscheept tussen Azië en Noord-Amerika, maar waren allang niet meer in gebruik – zoals er nog duizenden andere containers niet gebruikt worden.

De containerwoning heeft een oppervlak van 33 vierkante meter en wordt tijdens de winter ook nog eens extra verwarmd door een ouderwetse houtkachel.

Nu bevindt de badkamer zich nog middenin de woonkamer, maar het huis is nog niet af..

>> 8x waarom een badkamer in de slaapkamer lang niet zo gek is

Joseph wil namelijk nog een vierde container toevoegen om daar een badkamer van te maken. Die vierde container komt dan op het dak van de containerwoning en krijgt een glazen plafond zodat je vanuit het bad naar de sterrenhemel kunt kijken.

Vind je de containerwoning ook zo gaaf? Misschien vind je deze artikelen ook wel leuk:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.dailymail.co.uk

Reageer op artikel:
Canadees (29) bouwt low-budget en duurzame containerwoning
Sluiten