Jaime Andreas
Jaime Andreas Diy 9 mrt 2020

Deze Nederlandse jongen maakt prachtig aardewerk voor in huis. Hebben!

Elke dag worden er duizenden DIY-video’s geplaatst en zo nu en dan vind je tussen al die video’s echt een pareltje. Afgelopen week was ik op zoek naar tips over bubble glazing toen ik Calder Ceramics vond. Deze Nederlandse jongen maakt prachtig servies, potten en andere producten voor in het interieur. 

Calder is een zestienjarige jongen uit het Brabantse Babyloniënbroek. Op Instagram heeft hij bijna 50.000 die zijn prachtige keramiek werkjes aanschouwen. Hij maakt veel verschillende dingen en gebruikt verschillende technieken.

Onze favorieten van Calder Ceramics

We kunnen het natuurlijk niet laten om wat van Calder’s beste werk te laten zien. Dit zijn een paar van onze favorieten.

Calder leerden we kennen door zijn video over bubble glazing en met deze techniek maakt hij de meest fantastische werkjes. Bubble glazing zorgt voor een hele subtiele marmeren look op het servies. Deze borden staan geheid leuk, vrolijk en origineel bij de rest van je servies.

Ook onwijs cool zijn deze bekers die onderdeel zijn van Calder’s ‘Northern Lights’ collectie. De naam klinkt even magisch als dat de bekers eruit zien. Geen enkel patroon op de mokken is exact hetzelfde doordat hij natuurlijk alles zelf maakt. Dat is juist zo bijzonder aan Calder Ceramics’ baksels; alles is uniek!

En wij zouden de Roomed redactie niet zijn als ons hartje niet sneller ging kloppen van leuke aardewerkjes die we kunnen laten shinen in ons interieur!

Calder maakt geweldige kaarshouders die mooi zijn zonder lichtje door hun prachtige glazuur, maar ze zien er ook tof uit met kaarsje erin door alle gaten die in de kaarshouder zitten.

Je kunt meer van Calder Ceramics bekijken op Instagram, maar hij heeft ook een eigen website waarop je zijn mooie aardewerk kunt bestellen. Wij zijn in ieder geval groot fan van deze talentvolle jongen!

Meer DIY inspiratie opdoen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze Nederlandse jongen maakt prachtig aardewerk voor in huis. Hebben!
Sluiten