Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Tips 24 dec 2019

Inpak stress? 2 tips om jouw cadeaus last minute tóch nog mooi in te pakken

Cadeaus kopen vergt al veel tijd, maar daarna moeten ze ook nog ingepakt worden. Anders krijg je toch dat echte cadeautjes-gevoel er wat minder bij. Maar wat als de tijd dringt en je er eigenlijk geen tijd meer voor hebt? Wij vertellen je hoe je je cadeautjes last minute, maar tóch nog heel mooi inpakt.

Er zijn genoeg middelen om een waar kunstwerk van je cadeautje te maken. Eentje daarvan is inpakken met washi tape. Want ja, waar is washi tape tegenwoordig eigenlijk niet goed voor?

Cadeaus inpakken: dit heb je nodig

  • Een rolletje mooie washi tape
  • Cadeaupapier, wit papier, kranten of ander inpakpapier naar keuze
  • Een schaar
  • Blaadjes of veren of blaadjes uit te tuin
  • Plakband

Cadeaus inpakken met washi tape

Is het fancy cadeaupapier op? Of zit je cadeau al in een mooi doosje, maar is het niet ingepakt met papier? Met wat leuke washi tapes maak je er toch iets moois van.

Om in de kerstsferen te blijven, is washi tape met goud en glitters leuke opties. Maar je kunt het ook gewoon doen met wat je al in huis hebt. Dat is waarschijnlijk ook heel mooi en scheelt je natuurlijk weer extra tijd én geld.

Pak de cadeautjes in met cadeaupapier, krantenpapier of wit kopieerpapier. Maak er dan met washi tape als het ware een lint omheen. Plak de washi tape helemaal horizontaal over het cadeautje en ook verticaal. Zo lijkt het net of er een mooi lint omheen zit.

Ook leuk: ga voor twee verschillende kleuren of prints washi tape, in plaats van zowel het horizontale als het verticale ‘lint’ in dezelfde kleur te doen. Wil je het cadeautje nu nog wat meer aankleden? Dan komen de blaadjes en veren van pas.

Cadeaus inpakken met blaadjes of veren

Is het droog buiten? Je kunt dan ook mooie blaadjes in je eigen tuin zoeken en deze gebruiken voor het cadeaus inpakken. Zorg ervoor dat de blaadjes schoon en droog zijn. Laat de blaadjes groen, of spuit ze met een oude spuitbus in een leuk kleurtje. Plak de blaadjes met een stukje plakband of washi tape aan het cadeautje, en je bent klaar.

Zo geef je een mooi ingepakt cadeautje op een originele, goedkope manier.

Eerst nog bedenken wát je gaat geven?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Inpak stress? 2 tips om jouw cadeaus last minute tóch nog mooi in te pakken
Sluiten