5 manieren om je cactus het middelpunt van je interieur te maken

Was de cactus voorheen een suffe prikkelende vensterbank plant, tegenwoordig is de cactus niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. We zien we hem steeds vaker op verschillende plaatsen en stijlen terug in het interieur en lijkt hij helemaal van zijn oubollige imago af te zijn. Fijn, want wij houden van de cactus! En daarom delen we 5 cactus ideeën.

Naast dat de cactus veel mogelijkheden heeft qua styling, heeft deze stekelige plant weinig verzorging nodig. Je hoeft een cactus namelijk maar één keer in de maand water te geven. Verder is het belangrijk dat de cactus veel licht krijgt en op kamertemperatuur gehouden wordt.

5 x de cactus in het middelpunt van je interieur

1. De hangende variant

We schreven al eerder over de opkomende trend van hangende planten. Je kunt dit op verschillende manieren doen. Zo kun je bijvoorbeeld een oude gehaakte onderlegger om een jampot wikkelen, touwtjes eraan bevestigen en klaar.

Ook kun je zelf een macramé hanger maken met wat touw en een metalen ring. Als je dat te lastig vind, kun je er ook gewoon een in de winkel kopen.

2. Cactussen in blik

Makkelijk en toch creatief. Het enige wat je hoeft te doen is wat lege blikjes verzamelen en eventueel het etiket verwijderen. Vooral leuk om mini cactussen in te planten. Als je wat grotere cactussen hebt, zijn tinnen emmertjes een leuk alternatief.

3. De terrarium cactus

Ook hier zien we weer een tof idee. Je kunt een terrarium natuurlijk gewoon kopen, maar je kunt hem ook gemakkelijk zelf maken van bijvoorbeeld een mason jar.

4. De cactus als eyecatcher

Een grote cactus als blikvanger kan ook weer op verschillende manieren sfeer geven aan een ruimte. Onze favoriet op het moment: een grote cactus in een grote mand.

5. Terracotta

Als laatste styling idee geven we de terracotta pot. Het leuke aan deze potten is dat ze in verschillende maten te krijgen zijn en je bijvoorbeeld meerdere cactussen bij elkaar kunt zetten in potten van verschillende grootte. Je kunt de terracotta potten ook combineren met potten van ander aardewerk.

Nog meer cactus ideeën?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 manieren om je cactus het middelpunt van je interieur te maken
Sluiten