Renée Leeuw
Renée Leeuw Diy 10 maart 2015

By Isabella: vogeltjes fluiten, bloemetjes buiten

Isabella is een geneeskunde student met een grote liefde voor bijna alles wat de mens kan creëren: interieur, design, mode en la cuisine! Urenlang staren naar een gebouw, afgeleid raken in een gesprek, omdat het decor van het cafeetje zo inspirerend is of klussen aan een nieuw huisproject. Ze reist veel om nieuwe ideeën op te doen en geïnspireerd te raken door andere culturen en diens rijke kleuren en geuren. Zij zal ons inspireren met onontdekte plekjes, leuke DIY’s en culturele spots.

Het is tijd voor groene vingers, je woning nieuw leven inblazen, lekker laten ruiken, opkleuren en vooral opfleuren! Hoe vaak geef je je planten ook alweer water? Waar horen ze te staan? Heb je er überhaupt wel plek voor? JA! Wij zetten de bloemetjes alvast buiten en hebben de beste tips voor jou.

Oh-La-La wat zijn we dol op de moestuin actie van Albert Heijn! Eigen tomaatjes, verse kruiden; Niet alleen je huis wordt er vrolijker op, je keuken gaat er ook lekker van ruiken met het volgende plan…

BENODIGDHEDEN

  • Blikjes tonijn
  • Houten wasknijpers
  • Albert Heijn moestuintjes

Stap 1: go fish

Neem de blikjes tonijn in de hand, maak van de inhoud een overheerlijk gerecht en bewaar naderhand de lege blikjes.

Stap 2: Knijp me!

Pak de houten wasknijpers en knijp ze om de rand van het blikje.

stap 3: groen

Laat je groene vingers zijn werk doen en potten maar!

Stap 4: EHBO

Dit is misschien wel het moeilijkste onderdeel: het verzorgen van je moestuin. Water geven en in het zonnetje…

Stap 5: yum yum

Tijd om te genieten van je heerlijk geurende kruiden, terwijl je huis in bloei staat!

En waar ga je deze plantjes of moestuintjes dan laten? Iedereen heeft wel een dode ruimte in zijn of haar huis, een plekje waar je eigenlijk niets mee kunt of een terras, dat uitkijkt op een muur of te smal is om te zitten… Stuk voor stuk ideale plekjes voor je groentjes! Laat je inspireren door onderstaande afbeeldingen..

Bron: Poketo
Bron: Yatzer

Ben je echt een ramp met planten? Ook voor de minder groene vingers onder ons is er een oplossing. Nep-plantjes zijn van goede kwaliteit en voor een vriendenprijsje te vinden bij verschillende woon- en tuinwinkels. Zo kun je toch wat ‘leven’ brengen in je huis en tegelijkertijd je manicure in tact houden!

wordofdecor.com

Reageer op artikel:
By Isabella: vogeltjes fluiten, bloemetjes buiten
Sluiten