By Isabella: G&T hotspots met een gaaf interieur

Isabella is een geneeskunde student met een grote liefde voor bijna alles wat de mens kan creëren: interieur, design, mode en la cuisine! Urenlang staren naar een gebouw, afgeleid raken in een gesprek, omdat het decor van het cafeetje zo inspirerend is of klussen aan een nieuw huisproject. Ze reist veel om nieuwe ideeën op te doen en geïnspireerd te raken door andere culturen en diens rijke kleuren en geuren. Zij zal ons inspireren met onontdekte plekjes, leuke DIY’s en culturele spots.

Het iconische jaren ’80 drankje, de Gin Tonic, is weer helemaal terug! Iedereen drinkt het en iedereen wil de nieuwe, verfrissende, experimentele variant van de standaard GT maken, maar waar kun je die Gin Tonic nou het best drinken? Wij geven je de hotspots voor een GT mèt een hip interieur in de BENELUX.

1. De Baron – Leuven

In het hartje van Leuven vind je De Baron. De Britse ambiance trekt je direct naar binnen, waar je meteen gefascineerd raakt door het interieur. Alles lijkt uit hout te bestaan. De tafelpoten zijn uit gehele boomstammen gesneden, wat een earthy-feeling geeft aan deze hippe GT-bar. De Baron kent ondertussen 170 soorten gins, welke gecombineerd worden met tiental tonics en botanische specerijen van over de hele wereld!

Adres
De Baron
Leopold Vanderkelenstraat
26
3000 Leuven

2. Ginotheek “Mr. Hendrickz” – Antwerpen

Een pop-up bar volledig omgetoverd tot alcoholische apotheek. Dé plek in Antwerpen om te genieten van een Hendrick’s en een oester. Verwacht een interieur van dierenhuiden, schedels, lederen banken en de apothekerskast met maar liefst 270 soorten gin! Een spot om niet te missen dus. Ook zorgt Mr. Hendrickz voor live soul en jazz muziek.

ginotheek-1
ginotheek4
ginotheek-3
ginotheek-2

Adres
Ginotheek
Gentplaats 5
2000 Antwerpen

3. Door 74 – Amsterdam

Onlangs nog uitverkoren tot de beste cocktailbar van Nederland: Door 74! Maar waar dan? Een gesloten deur op de Reguliersdwarsstraat brengt je tot deze magische, antieke bar met metalen plafond en rijke ambiance. Je moet eerst telefonisch contact opnemen voordat de deur wordt geopend tot dit rijkdom. Zeker de moeite waard om de sfeer en GT te proeven!

door74-1
door74-2

Adres
Door 74
Reguliersdwarsstraat 74
Amsterdam
+31 (0)6 34 04 51 22

4. Spraakwater – bij jou in de buurt

Spraakwater, de bar op wielen! Deze high-end cocktail cateraar is wat je wil voor een perfect GT event. Met hun mobiele bakfiets creëren zij een unieke bar. Voor de geïnteresseerden geven ze workshops om te leren hoe deze liquid spirits het beste tot hun recht komen. Kortom, de spraakmakers garanderen een succesvolle avond: ‘Because spraakwater makes everyone look stunning at the end of the party’.

spraakwater2
spraakwater3

Ohja, een GT party is natuurlijk niet compleet zonder een goed gestijlde home bar.

spraakwater1

Adres
Spraakwater

Kun jij deze lijst nog aanvullen? Wij zijn benieuwd!

Reageer op artikel:
By Isabella: G&T hotspots met een gaaf interieur
Sluiten