Renée Leeuw
Renée Leeuw Hotel 7 mei 2015

By Isabella: G-Rough designhotel in Rome

Isabella is een geneeskunde student met een grote liefde voor bijna alles wat de mens kan creëren: interieur, design, mode en la cuisine! Urenlang staren naar een gebouw, afgeleid raken in een gesprek, omdat het decor van het cafeetje zo inspirerend is of klussen aan een nieuw huisproject. Ze reist veel om nieuwe ideeën op te doen en geïnspireerd te raken door andere culturen en diens rijke kleuren en geuren. Zij zal ons inspireren met onontdekte plekjes, leuke DIY’s en culturele spots.

Grote statige paleizen, waar je door een raampje kleine vrouwtjes verse pasta ziet maken voor de familie, de Sint Pieter, die als trots boven elk gebouw uit stijgt… Rome is een droom voor iedereen.

Rome in het algemeen
Rome heeft zóveel te bieden: de stad is één groot museum. Elke straat heeft zijn historie en elk gebouw is spectaculair, gebouwd door de Bernini, Michelangelo en vele andere bekende beeldhouwers. De kleine trattoria’s overweldigen je met de verse geur van de Italiaanse keuken en de romantiek heerst over de gehele stad.

Voor wie even tot rust wilt komen zijn er verscheidende parken en piazza’s waar je tussen de romeinen even tot rust kunt komen om vervolgens aan een aperitief te gaan op een dakterras uitkijkend op de Sint Pieter.

Overnachten in Rome
Voor de overnachting heeft Roomed iets unieks: G-Rough hotel. Een statig gebouw uit 1600 middenin het centrum van Rome op Piazza Navona. Deze gebouwen worden ook wel Palazzi genoemd: paleizen. “The ‘g’ is from our other property PalazzinaG in Venice,” vertelt Emanuele Garosci, eigenaar van het designhotel.

Het designhotel biedt kamers en appartementen van hoog design, historie en een vleugje romantiek: het echte “made in Italy” concept. Het paleis is gerenoveerd in 1800 naar de typische bourgeois stijl van de 17e eeuw. Elke kamer of studio is ingericht met interieur van Italiaanse designers uit 1940, wat een Fellini-achtige feel van fantasie, barok en glamour geeft. Daarnaast heeft elk verblijf een eigen lifestyle manager of virtuele butler om je te voorzien van alle wensen.

Het G-Rough biedt vele goede deals, aangezien dit pareltje toch wel om een goedgevulde portemonnee vraagt.

Adres
G-Rough designhotel
Piazza Pasquino 69
Rome 00186, Italië

Bekijk ook de andere blogposts van Isabella

Fotografie door Serena Eller en Claudio Sabatino

Reageer op artikel:
By Isabella: G-Rough designhotel in Rome
Sluiten