Renée Leeuw
Renée Leeuw Spots 25 mei 2015

By Isabella: Amália, de eerste Portugese conceptstore van Nederland

Isabella is een geneeskunde student met een grote liefde voor bijna alles wat de mens kan creëren: interieur, design, mode en la cuisine! Urenlang staren naar een gebouw, afgeleid raken in een gesprek, omdat het decor van het cafeetje zo inspirerend is of klussen aan een nieuw huisproject. Ze reist veel om nieuwe ideeën op te doen en geïnspireerd te raken door andere culturen en diens rijke kleuren en geuren. Zij zal ons inspireren met onontdekte plekjes, leuke DIY’s en culturele spots.

In het hartje van Den Haag, tussen alle historische en monumentale straatjes bevindt zich de allereerste Portugese conceptstore van Nederland, Amália.

Bron: Facebook
Bron: Facebook
Bron: Facebook

De mensen achter de winkel
Miguel Garcia, één van de eigenaren komt oorspronkelijk uit Lissabon. Hij opende de winkel/lunchroom samen met zijn broer Mario en Ruben da Silva. Zij richtten het monumentale pand in als een grote retro-achtige zitkamer. De Chesterfield bank staat prominent middenin de ruimte, waar men kan ontspannen en genieten van de prachtig klinkende Fado muziek.

Bron: Facebook
Bron: Facebook
Bron: Facebook
Bron: Facebook

Het concept
Het idee achter het concept omschrijft Miguel als ‘a cool moment that stays with you’. De conceptstore is van alle markten thuis. Zo kunnen foodies hier terecht voor Portugese wijnen, pasteis de nata’s (kleine zoete taartjes), overheerlijke olijfolie en nog veel meer. Ook voor je garderobe bieden de mannen hoge kwaliteit: hippe schoenen van Eureka en Filipe Sousa voor hem en voor haar. Bestel een cappuccino en deze zal geserveerd worden in hoog porselein servies uiteraard uit Portugal. Dat servies is tevens te koop bij Amália, een kopje om niet te missen in jouw keuken!

Bron: Facebook

Loop binnen in deze betoverende conceptstore en je bent even op vakantie.. in Portugal.

Adres
Amália
Molenstraat 18B
Den Haag

Eerder schreef de Roomed redactie al een artikel over andere leuke hotspots van Den Haag.

Reageer op artikel:
By Isabella: Amália, de eerste Portugese conceptstore van Nederland
Sluiten