Maud van Dijck
Maud van Dijck Tips 7 sep 2021

Bureau opruimen? Doe het met deze 5 KonMari tips voor een nette werkplek

Kan je je moeilijk concentreren op je werk? Misschien is het dan tijd om je bureau eens te gaan opruimen. Dan kan je zo weer helemaal gefocust aan het werk.

Marie Kondo weet wel raad zoals altijd en daarom delen we tips gebaseerd op haar KonMari methode die je ook terugziet in haar serie “Sparking Joy with Marie Kondo”.

5 tips voor het opruimen van jouw bureau

1. Haal alles van je bureau

Om te beginnen kan je beter alle items van je bureau halen en op de grond uitstallen. Natuurlijk hoeven de noodzakelijkheden zoals je pc en toetsenbord niet er vanaf, maar alle documenten en mappen in je lades mogen er wel uit.

2. Waarom ben je je bureau aan het opruimen?

Het is belangrijk om te weten waarom je toe bent aan het opruimen van jouw bureau. Kan je nooit het dossier vinden dat je nodig hebt? Of is je bureau zo ongeorganiseerd dat je je niet kan concentreren?

Denk er even over na en dan weet je zelf waar je op moet letten bij het opruimen.

3. Gooi je onnodig papier weg

Je kan het beste de losse vellen papier en documenten even doorgaan met een goed systeem. Alles waarvan je weet dat je het niet meer nodig gaat hebben, kan de papierbak in. Zo vindt je sneller het document waarnaar je de volgende keer op zoek zal zijn.

4. ‘What sparks joy?’

Na het doorspitten van je bundels papier ga je ieder item van je uitgestalde stapel spullen af. Met je opruimdoel in gedachte probeer je zo voor elk item te beslissen of je ervan gelukkig wordt het in huis te houden of dat het eigenlijk wel een plek op je bureau verdient.

5. Ga zo veel mogelijk digitaal

Kies ervoor in de toekomst om meer digitaal te gaan en minder uit te printen. Niet alleen voorkom je zo dat je bureau weer vol papieren ligt, maar het is ook nog eens duurzamer.

Altijd al willen weten: dit staat er op het nachtkastje van opruim queen Marie Kondo

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
Bureau opruimen? Doe het met deze 5 KonMari tips voor een nette werkplek
Sluiten