Maartje Wieling
Maartje Wieling Wooninspiratie 13 sep 2017

Back to school & work: hoe houd je je bureau netjes?

Oké, officieel ben je natuurlijk al weer een week heel hard aan het werk. Of iets minder hard, als je je er mentaal nog steeds niet toe kunt zetten dat het ‘normale’ leven weer is begonnen. Ben jij zo iemand die een week voor het einde van de vakantie alles weer helemaal op orde heeft, of ben jij iemand die eigenlijk op de eerste dag het overzicht alweer kwijt is? Type twee: lees snel door! Een opgeruimd hoofd begint bij… je bureau netjes houden!

En laten wij daar nou net de allerbeste tips voor hebben. Zo kun jij dit nieuwe werk- of schooljaar weer aan!

Jonas Berg

1. Verboden gebied voor mappen en documenten

Klinkt gek – en misschien een tikkeltje onmogelijk – maar probeer papieren juist zo veel mogelijk weg te houden bij je bureau. Stapels met losse flodders zorgen er namelijk voor dat je je niet meer kunt focussen op waar je op dit moment mee bezig bent en eigenlijk alleen maar bezig bent met met alles wat je daarna nog moet doen.

Hoe je dit aanpakt? Ga voor een kast naast je home office. Zo zijn al je papieren binnen handbereik, maar zit je er toch niet de hele tijd naar te staren. Kijk hier voor inspiratie.

Nina Holst

2. (Geordende) bakjes en rekjes

Ook al klinkt het logisch; berg losse spullen zoals je schaar, pennen, stiften en post-it’s op in verschillende bakjes. Het liefst bakjes die dicht kunnen, dat oogt clean. Neem bijvoorbeeld een keer een kijkje bij deze inspiratieboost met superleuke stapelbare bakjes!

Etsy

3. Keep it clean: onderzetters

Opgeruimd betekent niet alleen geordend en leeg, maar ook schoon. Houd je werkplek netjes en gebruik bijvoorbeeld onderzetters voor je koffie of thee en lunch niet achter je bureau.

Espresmoments

4. Werk draden weg

Draden zijn niet alleen lelijk, ze zijn ook nog eens irritant en kunnen je afleiden. Verberg ze! Of beter; zorg dat ze je niet meer irriteren door ze een nieuwe look te geven. Wij geven tips! Lees ze hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Back to school & work: hoe houd je je bureau netjes?
Sluiten