Tessa Ham
Tessa Ham Interieur 19 sep 2019

Bureau in je woonkamer? Zo zorg je dat het er toch stijlvol uitziet

Als je weleens vanuit huis werkt, is een plek om fijn te kunnen werken een must. Maar niet iedereen heeft budget voor een huis met extra kamer waar je je bureau kwijt kunt. Geen zorgen: je kunt je bureau ook in de woonkamer zetten zonder daar op het gebied van interieur op in te leveren.

Hoe zorg je ervoor dat je ruimte in je woonkamer maakt voor een bureau? En ook belangrijk: hoe zorg je dat de ruimte er alsnog uitziet als één stijlvol geheel?

Werken aan de keukentafel?

Sure, werken aan de keukentafel is een optie. Toch is het niet-zo-stiekem heel fijn als je gewoon een bureau hebt waar je je werkspullen op kunt laten staan en niet hoeft te verslepen bij elke maaltijd. Zelfs als je geen grote woonkamer hebt, is het mogelijk om stijlvol een bureau in de ruimte op te nemen.

Zet het bureau achter de bank

Geen ruimte aan de muur meer over? Plaats dan een smal bureau aan de achterzijde van de bank. Je hebt dan genoeg ruimte om een lampje, mooie vaas en natuurlijk je scherm kwijt te kunnen, maar je levert minimaal in op de ruimte in je woonkamer. Een truc is om een stijlvol langgerekt kleed onder het bureau te leggen, zodat je de ‘werkruimte’ afscheidt van je privé-leven.

Gebruik een gek hoekje

Heb je een gek hoekje in je huis waar eigenlijk net niets past? Of waar misschien het dak schuin loopt? Een bureau hoeft niet groot te zijn. Een klein bureautje in die anders verloren ruimte is ideaal. Een win-win als je het ons vraagt!

Zet het bureau in de hoek

Natuurlijk kun je jouw bureau ook gewoon in een hoek – het liefst bij een raam – zetten. Zorg er wel voor dat de materialen en kleuren perfect bij de rest van je interieur passen. Zo heb je een aparte hoek om te werken, maar stoort het niet in de ruimte.

Plaats het bureau tegen een kleine muur

Heb je een kleine muur in je woonkamer? Doordat je woonkamer bijvoorbeeld ergens smaller wordt, of omdat de deur de muur in tweeën verdeeld? Dan is dit de ideale plek om je bureau neer te zetten en hier je mini home office van te maken. Ook hier is het weer belangrijk dat je bureau goed bij de stijl en flow van de kamer past. Op de foto hieronder zie je een voorbeeld:

Heb je niet zo’n kleine muur? Dan kun je er zelf ook één creëeren door een grote kast neer te zetten:

Verstop het bureau

Is jouw bureau altijd een rommeltje en heb je geen zin daar de hele tijd op uit te kijken? Dan kun je je bureau altijd nog verstoppen. Dit doe je door de computer te verbergen in een (inbouw)kast, achter een roomdivider of achter een gordijn.

Meer tips voor je home office

Meer tips over werken en je home office vind je op ons zusje WorkJuice.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

WorkJuiceApartment Therapy

Reageer op artikel:
Bureau in je woonkamer? Zo zorg je dat het er toch stijlvol uitziet
Sluiten