Tessa Ham
Tessa Ham Kantoor 27 aug 2020

Bureau in je slaapkamer? 7x Instagram en Pinterest inspiratie om dat stijlvol te doen

Een fijne home office waar je ongestoord kan werken en de deur achter je dicht kan trekken, is heerlijk. Maar helaas heeft lang niet iedereen zomaar een kamer over waar ze een thuiskantoor van kunnen maken. Ben je door het vele thuiswerken de uitgestalde papieren en laptop spullen op de eettafel zat? Zijn je rug en nek toe aan een goede bureaustoel? Een oplossing kan zijn om een bureau in de slaapkamer te plaatsen.

Maak je geen zorgen dat een bureau in je slaapkamer studentikoos kan aanvoelen. Deze 7 afbeeldingen van Pinterest en Instagram (met tips) laten zien hoe classy het ook kan zijn.

Voor het raam

Een goede dosis natuurlijk licht zorgt voor meer productiviteit. Plaats je bureau dus voor het raam als dat mogelijk is. Dat zorgt er bovendien voor dat je met je rug naar je slaapkamer zit, en je zo dus de twee gescheiden kunt houden in je hoofd. Ten slotte heb je misschien ook nog eens een fijn uitzicht, die inspiratie kan geven als dat nodig is.

Vloerkleden

Nog een manier om de ruimte waar je slaapt en de ruimte waar je werkt in je hoofd gescheiden te kunnen houden, is door vloerkleden te gebruiken. De eigenaar van deze home office heeft gekozen voor een minimalistische look bij het thuiskantoor, met een bijpassend wit vloerkleedje. Zoals je ziet is er voor onder het bed een veel warmere jute vloerkleed gekozen.

Tiny office

Om echt gemotiveerd en geconcentreerd aan de slag te kunnen gaan, kan je het best met je rug naar het bed zitten. Neem bijvoorbeeld dit voorbeeld. Als je aan je bureautje zit, heb je uitzicht op de maandplanner. Door stijlvolle elementen toe te voegen die je ook in een echt thuiskantoor zou gebruiken, zorg je ervoor dat je makkelijker in je workmood kunt komen.

Dromen maar: 3 verschillende tiny offices voor in je achtertuin waar je ongestoord kunt werken

DIY-bureau

Wie zegt dat je bureau perse een bureau moet zijn? Brittni Mehlhoff van Paper & Stitch ging zelf aan de slag met een kastje en een smalle plank. Zo heb je genoeg opbergruimte én neemt je bureau in de breedte weinig ruimte in, zodat je slaapkamer niet opeens onwijs vol lijkt.

Tip: eerder schreven we al over een soortgelijke Ikea hack om zelf gemakkelijk een goedkoop bureau te maken.

Spiegel voor ‘meer ruimte’

Ook deze slaapkamer laat zien dat een bureau helemaal niet studentikoos hoeft aan te voelen. Deze afbeelding geeft ons bovendien nog twee interieurtips. De grote spiegel laat de ruimte groter voelen dan ‘ie daadwerkelijk is. Daarnaast is het bureau ontzettend slim geplaatst. Door de schuine wand kan je anders weinig met die ruimte doen.

Ga voor verticaal

Weinig ruimte? Ga in plaats van horizontaal verticaal. Bij bovenstaande home office is gekozen voor een klein bureautje, dat toch genoeg opbergruimte heeft door de planken boven het bureau. Ideaal voor kleinere slaapkamers!

Echt weinig ruimte?

Denk je nu: allemaal leuk en aardig die ideeën, maar daar is mijn slaapkamer helemaal niet groot genoeg voor? Ruil je nachtkastje dan in met een klein bureau, zoals op bovenstaand voorbeeld. Als je kiest voor een stijlvolle bureaustoel en mooie accessoires kan dit ook heel mooi staan!

Dit artikel werd in samenwerking geschreven met carrièrezusje WorkJuice.

Meer tips?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bureau in je slaapkamer? 7x Instagram en Pinterest inspiratie om dat stijlvol te doen
Sluiten