Tessa Ham
Tessa Ham Interieur 16 jul 2019

Stijlvol én productief werken: zo maak je je bureau op werk gezellig

We doen zoveel moeite bij de inrichting van ons huis, terwijl je eigenlijk meer tijd achter je bureau op werk zit. Houd je vast: gemiddeld spenderen we 90.000 uren van ons leven op ons werk. Dan kan je maar beter zorgen dat die plek er gezellig en inspirerend uit ziet, toch?

Zo zorg je ervoor dat je werkplek net zo’n fijne plek als je huis wordt – of nou ja, bijna dan.

Bureau gezellig maken met accessoires

Trek een middag uit om accessoires voor je bureau te vinden. Denk hierbij aan pennenbakjes, maar ook aan mooie beeldjes, vazen of andere accessoires die je leuk vindt.

Heb je een item gevonden waar je echt verliefd op bent? Dan kan je daar allemaal accessoires bij zoeken, die qua stijl of kleur allemaal bij dat ene item passen. Zo zorg je ervoor dat je bureau niet te rommelig overkomt. Daar moet je sowieso voor waken. Accessoires zorgen voor sfeer, maar je hele bureau vol met spullen zetten werkt alleen maar afleidend en staat niet mooi.

Tip: als je weleens een plank of dressoir hebt gestyled, heb je misschien wel doorgehad dat accessoires doorgaans mooier staan in oneven aantallen als drie en vijf. Op je bureau heb je precies hetzelfde effect!

Niet te veel rommel

We hebben slecht nieuws voor de rommelkonten onder ons. Die rommel op je bureau zorgt namelijk niet voor meer gezelligheid, maar eerder het tegenovergestelde. Zorg dus dat je alleen spullen op je bureau bewaart die je echt nodig hebt. Berg rondslingerende papieren bijvoorbeeld op in een decoratieve doos of mand.

Goed voor elk bureau: planten

Planten zijn dé manier om je bureau gezelliger te maken. Dat zeggen we niet omdat wij als plant moms bevooroordeeld zijn. Uit onderzoek blijkt dat planten op kantoor zorgen voor minder stress en ziekteverzuim en meer productiviteit. En dan hebben we het nog niet eens over je humeur en de hogere luchtvochtigheid gehad!

Let er wel goed op hoeveel daglicht een plantje op jouw bureau krijgt en pas daar het type plant op aan dat je aanschaft.

Lees ook: Go green: dit zijn de (grote) positieve effecten van planten op een kantoor

Weinig licht? Ga voor gedroogde bloemen

Altijd een verse bos bloemen op je bureau staat misschien mooi, maar is stiekem niet zo praktisch. Gelukkig zijn gedroogde bloemen op hun eigen manier net zo mooi. Je kan er een lange tijd van genieten en je kan ze niet per ongeluk vergeten te verzorgen. Een klein bosje in een vaasje doet al wonderen voor de sfeer van je bureau!

Posters of gallery wall aan de muur

Heb je een muur tot je beschikking? Dan zijn kunst of foto’s een makkelijke manier om je werkplek een persoonlijke touch mee te geven. Maak een mooie gallery wall van afbeeldingen waar jij blij van wordt. Hoe? Een Instagram proof gallery wall maak je zo (tips van een interieurexpert).

Geen muur tot je beschikking? No worries. Al een kaart in een mooi frame staat geweldig. Wat dacht je van een quote of een mooie illustratie?

Voor je het weet zijn je ochtend blues als sneeuw voor de zon verdwenen en schuif je ‘s ochtends met een ieniemienie geluksgevoel aan je bureau.

Meer tips om je bureau in te richten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Stijlvol én productief werken: zo maak je je bureau op werk gezellig
Sluiten