Buitenleven krijgt een totaal nieuwe betekenis met dit ontwerp

Buitenleven wordt een heel nieuwe beleving in dit ontwerp, waar we eigenlijk nog geen woord voor hebben gevonden. ‘Tuinhuis’ is misschien nog de beste omschrijving voor dit design met keuken. Het is ontworpen door Kerimov + Prishin Architects en staat in Moskou. Het is ontworpen als verlengstuk van het huis; er is plaats genoeg voor vijftien personen in het tuinhuis zelf, maar door het openen van de luiken wordt het terras ook bij de ruimte betrokken. Iedereen is welkom!

Het ontwerp bestaat uit drie verschillende onderdelen; de keuken, de eetkamer/salon en het terras.

De keuken

De grote keuken is gemaakt van hetzelfde hout als het tuinhuis zelf, maar afgewerkt met een betonnen blad. Beton en hout is altijd een mooie combinatie en het is bovendien goed voor de brandveiligheid.

De eettafel

Hoe cool is deze tafel? Door de constructie lijkt het alsof de tafel zweeft in de ruimte. Ook handig als er meer stoelen worden bijgeschoven. Zo zitten er nooit meer tafelpoten in de weg! De betonnen zijkant van de tafel, waar het blad op rust, fungeert ook als opbergplek voor servies, potten en pannen.

Het terras

Het terras is geinspireerd op een theater. Het ‘podium’ kan worden afgesloten door middel van de grote luiken en blauwe gordijnen. Door de luiken te openen vergroot je het tuinhuis met ongeveer de helft van de totale oppervlakte zodat iedereen kan aanschuiven.

Bekijk ook eens dit houten kantoor van een bedrijf dat krap bij kas zat en hun kantoor volledig verbouwde met houten pallets.

architizer.com