Ilse van Elleswijk
Ilse van Elleswijk Keuken 11 apr 2020

5 budgettips voor een keuken make-over met een groots resultaat

Ben jij toe aan een keuken upgrade? En wil je je keuken een update geven met een klein budget? Bij Roomed houden we wel van creatieve oplossingen waarbij je niet teveel geld hoeft uit te geven. De leukste ideeën voor een een nieuwe uitstraling van je keuken hebben we voor je op een rij gezet.  

Met een kleine sidenote: woon je in een huurwoning? Vraag dan wel eerst toestemming aan de verhuurder of je deze veranderingen mag aanbrengen.

Een update van de keukenkastjes

Voor een nieuwe keuken moet je vaak diep in de buidel tasten, maar gelukkig kan je ook met een aantal kleinere ingrepen je keuken er totaal anders uit laten zien. Heb je genoeg van de kleur van je keukenkastjes? Verf ze dan eens in een andere kleur. Hier is speciale verf in de bouwmarkt voor te koop. In plaats van zelf verven kan je er ook voor kiezen om de keukenkastjes te laten spuiten in een andere kleur of om de kastjes te wrappen.

Zo krijg je een heel andere look zonder je keukenkastjes te hoeven vervangen. En als je toch bezig bent kan je net zo goed meteen nieuwe greepjes voor je keukenkastjes uitzoeken. Hiermee maak je je keuken weer helemaal als nieuw.

Een ander kleurtje op de muur

Ook met een ander kleurtje op de muur kan je de keuken er weer als nieuw uit laten zien. De meeste mensen kiezen voor een witte muur in de keuken, maar juist met een kleurtje op de muur creëer je een spannend effect. In de keuken kan je wel het beste kiezen voor afwasbare verf, zodat je makkelijk de muur kunt schoonmaken.

> Aan de slag: verf je keukenmuur in een andere kleur

Heb je tegels op de muur en ben je hierop uitgekeken? Ook deze kan je in een ander kleurtje verven met speciale tegelverf. Of plak er mooie stickers op voor een totaal ander effect.

Een ‘nieuw’ aanrechtblad

Een aanrechtblad vervangen is vaak niet goedkoop. Als je een beetje handig bent kan je deze gelukkig ook zelf een update geven. Zo zagen wij mooie voorbeelden van aanrechtbladen die een betonlook hebben gekregen met verf of een laagje beton.

Ook een wit of zwart geverfd aanrechtblad is een mooi idee voor je keuken make-over. Pas wel goed op welke verf je gebruikt, omdat de verf op het aanrechtblad door het intensieve gebruik sneller kan beschadigen.

Planken voor je favoriete keukenaccessoires

Heb jij nog alles in kasten staan? Hang dan eens wat planken op in de keuken. Zet hier je favoriete mokken en servies op. Of maak ruimte voor een aantal potten met gedroogde etenswaren, kruidenplantjes of je mooie keukenweegschaal.

Door je favoriete keukenaccessoires een mooi plekje te geven in de keuken ziet het er een stuk mooier uit, zonder dat je hier veel nieuwe spullen voor hoeft aan te schaffen. Ideaal toch?

Denk ook aan de details

Ook met een aantal details kan je je keuken een simpele make-over geven. Met een mooi vloerkleed (met anti slipmat) bijvoorbeeld ziet het er meteen een stuk gezelliger uit. Een mooie fruitmand gevuld met kleurrijk fruit staat ook heel sfeervol op het aanrechtblad.

Of kies voor mooie decoratie in de keuken zoals een aantal houten snijplanken, een mooie theedoek of kleurrijke fluitketel voor de finishing touch.

Nog meer keukeninspiratie:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 budgettips voor een keuken make-over met een groots resultaat
Sluiten