Renée Leeuw
Renée Leeuw Uncategorized 29 december 2014

Budget tips: leven in de grote stad met een klein budget

Het leven in de grote stad gaat vaak gepaard met grote uitgaven. De verleiding van gezellige terrasjes, ruime openingstijden van winkels en cafés, de vele markten, evenementen en eettentjes, die overal in de stad opduiken. Er is altijd wel wat te beleven, je wil niks missen en zwaait daarom algauw met je bankpas, terwijl je heel goed weet dat je bankrekening er niet al te best bij staat.

Als gevolg van jouw kostelijke levensstijl ziet jouw veel te dure huurhuis er vanbinnen eigenlijk nog helemaal niet uit zoals je wilt, want op de een of andere manier ben je daar met je drukke uitgavenpatroon nog niet aan toe gekomen. Herkenbaar? Misschien is het dan nu tijd om je huis eens wat aandacht te schenken zonder al teveel geld uit te geven. Bekijk deze tips voor het leven in de grote stad met weinig centen.

1. Oma’s antiek
Vintage en antiek is helemaal hot. Steeds vaker verkopen winkels nieuwe producten met een vintage look, waarbij de producten een gebruikte en ietwat versleten uitstraling hebben. Maar echt antiek is natuurlijk veel leuker en kan bovendien een stuk goedkoper zijn. Vraag je ouders, opa’s en oma’s eens of ze nog oud meubilair in de schuur hebben staan of kijk eens in de kringloopwinkel. Daar vind je dikwijls de meest unieke meubels voor een prikkie.

Bron: Stylizimo

2. Voeg kleur toe
Sorry als we in herhaling vallen, maar het is gewoon echt zo: met kleur maak je de ruimte en zet je de sfeer. En het beste is nog dat verf helemaal niet duur hoeft te zijn en je kan er alle kanten mee op. Van neutrale grijstinten, zacht pastel, donkere of juist felle muren. Geef je één muur een likje verf of kies je voor een opvallend plafond? Maak je gave patronen of verf je de hele muur egaal? Ontdek hier welke kleur het best bij jou past.

3. Kunst en accessoires
In een huurhuis mag je niet altijd alle muren zomaar behangen of beschilderen. Vervelend, maar dat is niet de enige manier om je huis low-budget een persoonlijk sausje te geven. Denk aan kunst en accessoires, foto’s en art prints, gevonden op internet. Nu horen we je al denken:”Maar kunst mag ik niet eens ophangen aan de wand.” Dat hoeft ook niet, want je kan je lijsten ook gewoon op de grond zetten voor een nonchalante look of ga aan de slag met washi tape (laat geen vlekken achter!).

4. DIY
Oké, die dure designerlamp kun je wel vergeten, maar wist je dat het web barst van de doe-het-zelf-projecten? Google jouw droom-item en grote kans dat iemand dat idee al heeft gebruikt in een DIY. Bekijk voor inspiratie de meest populaire DIY’s van 2014 of vul je zoekactie in bij het zoekvak op onze website.

5. Mix & match
Je interieur hoeft echt niet helemaal op elkaar afgestemd te zijn. Het is juist bijzonder als je verschillende stijlen en kleuren mixt, zolang er maar wel een soort van samenhang is. Een mix van antiek en modern geeft juist een coole look en ook een mengelmoes van standaard Ikea-meubels met meer unieke vondsten maakt je huis interessant.

Reageer op artikel:
Budget tips: leven in de grote stad met een klein budget
Sluiten