Renée Leeuw
Renée Leeuw Wooninspiratie januari 6, 2015

Budget tips: inrichten zonder DIY’s

Wij overspoelen je graag met budget tips en ideeën voor de inrichting van je huis. Dikwijls vervangen we dat dure designermeubel voor een leuke DIY, maar wat als je nou super onhandig bent? Moet je dan toch maar weer voor die haute-couture items gaan?

Wij vinden van niet en daarom geven wij je graag een aantal budget tips zodat ook jij met je twee linkerhanden je huis betaalbaar kan inrichten.

1. Sample sales
Bijna alle woonwinkels houden wel sample sales één of twee keer per jaar. Daar verkopen zij tegen een lage prijs producten, die in de winkel hebben gestaan en misschien wat gebruikssporen vertonen, maar dat zijn vaak kleine beschadigingen, waar geen haan om kraait. De kunst is om zo vroeg mogelijk bij de sample sales te zijn zodat de mooiste producten er nog wel zijn. Volg je favoriete woonwinkels op Facebook om in de gaten te houden wanneer de sample sale is.

2. Betaalbare kunst
Kunst hoeft echt niet duur te zijn. Ga naar kunstmarkten en zoek online op websites zoals Etsy en Ebay voor betaalbare en originele art prints. Op antiekmarkten kun je vaak goedkope, unieke lijsten vinden, maar je kan natuurlijk ook de kunst aan de muur bevestigen met washi-tape, zoals we hier laten zien (dit kan zelfs de meest onhandige klusser wel).

3. Verkopen gaat voor kopen
Voordat je die nieuwe bank koopt, scan eerst je huis af naar meubels en spullen die je eigenlijk wel kan missen. Misschien heb je nog een heleboel spullen op zolder staan, die totaal niet meer bij je interieurstijl van nu passen? Verzamel de boel en zet het op marktplaats of breng het naar een kringloopwinkel bijvoorbeeld. Zo komt er eerst geld binnen voordat het eruit gaat.

Meer low-budget: bekijk ook eens onze budget tips voor in de tuin

4. Groene en goedkope decoraties
Wil je jouw huis even een frisse look geven met een paar nieuwe, kleurrijke accessoires? Wat dacht je van planten? Deze kleurige en fleurige sfeermakers kosten weinig geld en doen veel voor je interieur. Natuurlijk wel even opletten dat je de planten genoeg water geeft anders is het algauw weggegooid geld en bespaar je precies niks!

5. Houd je aan het thema en budget
Spreek van tevoren met jezelf af hoeveel geld je maximaal wilt uitgeven aan een nieuw vloerkleed en bedenk ook in welke stijl je de kamer wilt inrichten. Ga vooral niet meteen naar de dure winkels, maar zoek eerst naar budget varianten op internet en in de betaalbare woonwinkels. Vind je het daar niet? Dan kun je altijd nog een poging wagen bij de duurdere winkels, maar houd je wel aan het budget!

6. Voorbereiding is het halve werk
Zorg ervoor dat je de maten weet. Neem een meetlint mee en voorkom dat je straks een kastje koopt dat helemaal niet in die hoek van de kamer past! Dat zou toch zonde van het geld zijn, want wie zegt dat je het kastje zomaar terug kan brengen en je geld terugkrijgt? Dat is met kleding misschien het geval, maar met meubels is dat niet altijd de standaard.

Reageer op artikel:
Budget tips: inrichten zonder DIY’s
Sluiten