Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 21 okt 2018

Budget styling tips voor elk seizoen (van een interieurexpert)

Hoewel we bij Roomed graag denken dat we experts zijn op het gebied van interieur, is het soms ook fijn om het over te laten aan de échte experts. Marlies Novica is zo’n expert die met haar bedrijf ExpatHome behoorlijk lekker bezig is. Marlies is ervan overtuigd dat een fijn huis helpt balans te vinden in drukke levens. Vandaag geeft Marlies budget styling tips voor elk seizoen.

Het wisselen van de seizoenen is het perfecte excuus om je interieur aan te passen. De nieuwe collecties van zowel mode als interieur bieden volop inspiratie. Je handen beginnen te jeuken maar een volledige make-over is wellicht iet wat overdreven. Maar hoe pas je nou je interieur aan zonder gelijk veel geld kwijt te zijn? Nou, met deze budget styling tips.

Kussenhoezen

Kussenhoezen wisselen is echt een minimale-handeling-maximaal-effect trucje. Het beste soort onder de trucjes dus. Lege kussenhoezen nemen weinig ruimte in dus ook het opbergen van de hoezen die je nu niet gebruikt kost weinig moeite. Ga vooral lekker los met prints, structuur en stoffen. Als je het achteraf niets vindt is het zo weer omgewisseld. Kussenhoezen zijn er voor iedere portemonnee dus je kan het zo duur maken als je zelf wil.

Planten, bloemen en vazen

Kleurrijke bossen bloemen in lichte vazen zijn prachtig in de zomer. In de herfst heb je veel keuze uit allerlei soorten grassen en riet. Deze kun je ook laten drogen. Zet het gras en riet in bijvoorbeeld een vaas van gerookt glas. Prachtig! En het geeft heel gemakkelijk een andere sfeer in huis zonder dat je honderden euro’s moet uitgeven. Ook kun je ervoor kiezen om zomerse planten naar een andere kamer te verhuizen en de winterse planten in de woonkamer te zetten.

budget styling tips

Lampenkappen

Hoe lang heb jij al dezelfde lampenkappen? Het veranderen van zo’n simpel kapje geeft echt een fijn effect. Door met kleur en structuur te spelen verander je de sfeer van het licht in huis zonder dat je een nieuw lichtplan moet maken. Ook dit is een klusje van niets maar heeft wel veel effect.

Geur

Een lekkere geur in huis is fijn. Maar waarom zou je het bij een geur houden? Kies voor ieder seizoen een geur die jou gelijk in de sfeer van het seizoen brengt en je begint je styling middagje gelijk goed. De manier van geur verspreiden kun je ook aanpassen per seizoen. Denk bijvoorbeeld aan kaarsjes in de winter en stokjes in de zomer.

Kaarsen en windlichten

Kies voor kaarsen in pasteltinten in de lente en ga voor sferisch zwart in de winter. Haal wat theelichtjes en windlichten weg tijdens de zonnige periode en zet ze weer terug als het vroeger donker wordt. Door decoratie weg te halen en een paar maanden niet te zien, blijven ze je verassen als je ze weer tevoorschijn haalt. Iedere keer iets nieuws kopen is op deze manier niet nodig.

Nog meer budget styling tips van onze interieurexpert?

Een Instagram proof gallery wall maak je zo (tips van een interieurexpert)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Budget styling tips voor elk seizoen (van een interieurexpert)
Sluiten