Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Slaapkamer 31 aug 2020

6 budget nachtkastjes die geen rib uit je lijf kosten

Een nachtkastje lijkt op het eerste gezicht geen grote aankoop, maar in de meeste gevallen zijn ze duurder dan je denkt. Dat moet anders, dachten we. Daarom delen we 6 stijlvolle budget nachtkastjes van nog geen twintig euro, die je zo naast je bed neer kunt zetten.

Spoiler: IKEA is de winnaar op het gebied van budget nachtkastjes. Daar hebben we namelijk heel veel leuks gevonden om het standaard nachtkastje te vervangen.

1. Stoel

Ons favoriete budget nachtkastje is een stoel. Je moet er natuurlijk wel de ruimte voor hebben, maar het zitvlak van de stoel kan prima fungeren als nachtkastje. Haal de stoel bij de kringloopwinkel en heb een fijne budget optie. Niet tevreden met de kleur? Dan verf je ‘m gewoon in een kleurtje naar keuze.

2. Kruk MARIUS

Heb je minder ruimte? Laat de stoel dan voor wat het is, en ga voor een kruk. Kruk MARIUS van IKEA kost je nog geen vier euro, en biedt meer dan genoeg ruimte om een boek en een glas water op te zetten.

3. Kistje

Geef je slaapkamer een bohemian uitstraling en gebruik een kistje als nachtkastje. Een oud fruitkistje scoor je zo bij een kringloop – en anders zijn er ook enorm veel nieuwe kisten te koop. Een paar wieltjes eronder, en je kunt ‘m ook nog eens gemakkelijk verschuiven.

4. Boeken en tijdschriften

Misschien wel de goedkoopste tip: als je veel boeken of tijdschriften hebt, kan je daar je eigen nachtkastje van maken. Extra leuk als je ze bij elkaar houdt met een leren riem.

5. KALLAX

De grote KALLAX-kast kennen we allemaal, maar wist je dat er ook een kleine 2 x 1 variant te koop is? Dit “nachtkastje” is perfect voor jou als je veel boeken, planten en accessoires naast je hoofdeinde wilt hebben. Met de KALLAX heb je namelijk zeeën van ruimte – en daar zeggen we geen nee tegen.

6. BEKVÄM kruk

De BEKVÄM is ook een IKEA-klassieker. Niet alleen het kruidenrek (daar kan je dit soort leuke dingen mee doen), maar ook het krukje is een aanwinst voor de slaapkamer als nachtkastje.

Zo maak je de slaapkamer helemaal af

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6 budget nachtkastjes die geen rib uit je lijf kosten
Sluiten