4 budget items waarmee je elk (huur)huis beter maakt

Wonen in een huurhuis kan soms flink wat struggles met zich meebrengen. In sommige huurhuizen mag je bijvoorbeeld niet verven, en moet je voor iedere schroef in de muur contact opnemen met de huurbaas. Maar geen zorgen, met de onderstaande vier items maak je het wonen in zo’n huurhuis een stuk aangenamer.

Voor een paar euro haal je de onderstaande items in huis, en je kan er meer mee dan je denkt.

1. Permanent marker en witte nagellak

Soms is de afwerking van een huurhuis niet naar wens, maar mag je niet zélf aan de slag om een muur te schilderen. Ik zat in precies zo’n situatie. Mijn oplossing: een zwarte permanent marker en witte nagellak.

Alle oppervlaktes met gekke vlekjes heb ik met een permanent marker zwart gemaakt. Gekke plekken op de witte deurpost zijn weggewerkt met een klein beetje witte nagellak. Het zal heus niet bij alle oppervlaktes zo gemakkelijk gaan, maar in mijn geval maakte het mijn huurhuis een stuk cleaner.

2. Punaises

Het beste van een punaise, is dat je dat ienieminie gaatje in de muur naderhand bijna niet ziet zitten. Tenzij je de hele muur doorzeeft met punaises, maar we gaan er voor het gemak maar even van uit dat dat niet je bedoeling zal zijn. Gebruik ze voor posters, om een gordijn op z’n plek te houden, om planten tegen de muur te laten groeien

3. Een kalender

Think about it: elke maand moet je een kalender op een nieuwe maand hangen. En in de meeste gevallen betekent dat een nieuwe afbeelding. Als je een mooie kalender koopt, koop je in principe twaalf verschillende afbeeldingen voor aan de muur die elkaar steeds afwisselen. En afwisseling zonder dat het al te veel geld kost, daar houden we van.

Hier komen ook de punaises van punt 3 weer om de hoek kijken, want de allermakkelijkste manier om jouw gloednieuwe kalender aan de muur te hangen is natuurlijk gewoon met een punaise. Daar heb je geen boormachine of schroeven voor nodig.

4. Planten

Voor sommige planten betaal je misschien de hoofdprijs (we hebben het over jou, Monstera Variegata), maar er zijn zeker veel kamerplanten te koop die je voor een paar euro op de kop kunt tikken. Neem eens een kijkje in een plantenasiel, of ruil stekjes in een plantenbieb.

Ga je liever naar een winkel? Natuurlijk zijn we op de Roomed redactie fan van de kamerplanten van de Aldi en de Lidl, waar we bijna wekelijks met goedkope kamerplanten in onze handen staan. Maar ook in een tuincentrum kan je met goed zoeken planten voor nog geen drie euro vinden.

Nog een budget idee voor jouw huurhuis: kijk eens bij de kringloop

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
4 budget items waarmee je elk (huur)huis beter maakt
Sluiten