Iris Wijnands
Iris Wijnands Wooninspiratie 3 nov 2019

7 tips voor een mooi interieur met een klein budget

Vind je alle interieur- en designtips uit woonmagazines en tijdschriften te gek, maar laat jouw budget het niet helemaal toe? Wij hebben budget interieurtips waar je wél iets mee kan, ook als je een kleiner budget hebt.

Wij zijn dol op het veranderen van ons interieur. Zo lijkt ons huis altijd zo goed als nieuw. Dat doen we echt niet met een pot goud die we achter een regenboog hebben gevonden, we gebruiken gewoon deze budget interieurtips.

Budget interieurtip #1: Ga voor goedkopere alternatieven

We snappen dat je, na het zien van die prachtige bank, ook zo’n zelfde bank wil. Tot je het prijskaartje ziet. Je zoektocht naar een bank met een zelfde soort look begint nu! Struin de woonboulevard en lokale kringloopwinkels af om de bank te vinden die het meest in de buurt komt. Zo shop je de look vaak voor een veel lager bedrag.

Budget interieurtip #2: Wissel af met verschillende hoezen voor de sierkussens

Wil je om de paar weken het een en ander veranderen in huis? Door af te wisselen met kleine accenten krijgt je interieur al een andere uitstraling. Zo kun je bijvoorbeeld bij verschillende budgetwinkels mooie hoezen voor je sierkussens kopen. Bewaar de oude hoezen en wissel af en toe eens af.

Budget interieurtip #3: Ga naar de kunstuitleen

Wil je dolgraag een ‘echt’ kunstwerk aan de muur, maar heb je er op dit moment niet genoeg geld voor over? Ga dan eens naar een kunstuitleen bij jou in de buurt. Bij veel kunstuitlenen kun je een schilderij huren en tegelijkertijd sparen om de eigenaar te worden van het schilderij. Ben je het kunstwerk na een tijdje beu? Dan kun je ‘m weer wisselen voor een andere.

Budget interieurtip #4: Een aantal alternatieven voor kunst

Vind je een kunstwerk huren ook nog aan de dure kant, dan zou je deze alternatieven eens moeten proberen. Een spiegel aan de muur kan net zo mooi zijn als een schilderij. Of schilder geometrische vormen op de muur voor een hip en zelfgemaakt kunstwerk.

Budget interieurtip #5: Kopen en sparen

Veel interieurliefhebbers op een budget passen deze tactiek toe: sparen, dan iets kopen, weer een tijdje sparen en dan het volgende kopen.

Wil je zo snel mogelijk een nieuwe bank in huis, maar moet het wel meteen de bank van je dromen zijn? Dan is een modulebank misschien iets voor jou. Koop de eerste delen van de bank en koop later weer een nieuw deel. Dat kun je ook doen met stoelen, nachtkastjes en meer.

Budget interieurtip #6: Een minimalistische look

Je hoeft je huis niet vol te zetten met spullen voor een luxe en dure look. Zeker niet nu minimalisme steeds meer terugkomt als interieurtrend. Dus in plaats van nieuwe vaasjes kopen, kun je een hoop woonaccessoires verkopen. Lang leve het minimalisme!

Budget interieurtip #7: Doe het zelf met DIY’s

Opzoek naar een bijzonder en uniek item voor je interieur? Dat kost vaak veel geld. Tenzij je het zelf maakt. Op Roomed hebben we genoeg mooie DIY’s voor je interieur staan. Check bijvoorbeeld deze DIY’s: Makkelijke DIY projecten: 6 items die zelfs jij kunt maken.

Meer tips voor interieur zien waar je wél iets mee kan?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7 tips voor een mooi interieur met een klein budget
Sluiten