Jaime Andreas
Jaime Andreas | LinkedIn Tips 28 jun 2020

Geef je interieur een échte designerlook met deze budget tips

Sommige personen houden van een interieur met warme tonen, maar het kan ook heel goed dat je een grote bent van een minimalistische designerlook in huis. Helaas kan dat nogal duur zijn. Gelukkig bestaat er zoiets als een budget interieur mét design-uitstraling.

Inspiratie voor de makkelijke, handige tips kregen wij van MADE. Deze tips kun je goed toepassen in ieder interieur en heb je niet veel voor nodig.

minimalistische look
Bron: MADE

Een budget interieur met tips van MADE

1. Onbehandelde materialen

Gebruik in je interieur natuurlijke en onbehandelde materialen, zoals mooi aarde werk of marmer. Dit kan in de vorm van een sierlijke bloempot of een leuke salontafel. Heb je oude items in je huis die er ook wat oud en gebruikt uitzien? Zet deze frisse natuurlijke materialen ernaast voor een nieuwe stijlvolle look.

2. Meer persoonlijkheid

Voor een (budget) designerlook is het belangrijk dat je persoonlijkheid en eigenheid goed naar voren komt. Verzamel zo nu en dan kleine items om die bij elkaar te zetten en op onverwachte manieren te combineren. Denk aan lange kandelaren, mooie doosjes en stijlvolle prints.

Je wilt niet dat je huis aanvoelt als een showroom, dus zet alles op een manier bij elkaar zoals jij dat mooi vindt.

budget designerlook minimalistisch
Bron: MADE

3. Minimalistische achtergrond

Zorg in je huis voor een minimalistische achtergrond. Dit is namelijk de perfecte setting voor bijzondere accessoires. Kleed een basic bank en basic tafel aan met bijzondere kussens en items voor op de tafel. De accessoires bepalen dan de identiteit van de kamer, zonder dat het teveel poespas is.

4. Tonaal kleurenpalet

Door gebruik te maken van verschillende tinten van een zelfde kleur, gaat de aandacht meer naar de vormen en materialen in je interieur. Niet alleen staat dit sophisticated, vaak is het ook nog eens tijdloos om dezelfde soort kleuren te gebruiken.

> Lees ook: Dit is de kracht van een goed kleurenpalet in huis

budget designerlook
Bron: MADE

5. Gedurfde vormen

Maak voor een echte designerlook gebruik van gedurfde vormen op onverwachte plekken. Zet bijvoorbeeld dingen die je normaal zou ophangen, op de grond neer. Hierdoor komen items soms beter uit de verf.

6. Favorieten op display

Schroom niet om favoriete bijzondere accessoires, zoals een gekke vaas, op een centraal punt in je huis te zetten. Het verdient de spotlight en aandacht. Het zorgt echt voor een luxueuze uitstraling wanneer je zo’n item laat shinen.

Tips voor een minimalistische inrichting

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Geef je interieur een échte designerlook met deze budget tips
Sluiten