Maud van Dijck
Maud van Dijck Finds 27 sep 2021

Kleur je interieur met lampen: 10 budget alternatieven voor de Philips Hue

De Philips Hue mag dan wel een slimme lamp zijn, maar het is niet de enige. Wij zijn zelf ook slim op zoek gegaan naar andere smartlampen die voor leuke kleuren in je interieur kunnen zorgen. En met deze LED lampen kan je op energie én geld besparen.

Met gekleurde lampen zoals de Philips Hue kan je gemakkelijk sfeer in huis brengen. De finds die wij voor jullie hebben gevonden zijn voornamelijk in de winkel te koop en niet te bestellen, dus kijk of er een winkel bij jou in de buurt is waar deze lampen op voorraad zijn.

10 finds voor een budget Philips Hue

karwei idual hue
Bron: Karwei

1. iDUAL assortiment van Karwei

Deze lamp met afstandsbediening kan je voor €24,95 in een Karwei winkel krijgen. Wil je toch liever een andere lamp? Bij Karwei kan je een heel assortiment aan gekleurde lampen vinden in verschillende maten en vormen.

Kijk wel goed in de omschrijving van ieder product of de afstandsbediening is inbegrepen. De meeste items in deze collectie zitten rond de €10 tot €25,-.

2. WiZ LED lampen bij Praxis

Deze LED lampen zijn een duurzame optie waar je mogelijk subsidie voor kan krijgen. Voor deze lampen te besturen zal je wel even de WiZ app moeten downloaden, maar daarmee kan je wel al je slimme verlichting met wifi vanaf je smartphone kunnen instellen. Bij Praxis is de WiZ lamp voor €21,99 te verkrijgen en kan je ook meer informatie op de site vinden over subsidies en duurzame producten.

calex kwantum
Bron: Kwantum

3. CALEX LED lampen bij Kwantum

Deze lampen komen niet met afstandsbediening. Maar dat is ook helemaal niet nodig, want je kan door de CALEX app te downloaden deze lamp net als een Philips Hue gewoon vanaf je telefoon bedienen. Heel handig voor als je altijd de afstandsbediening kwijtraakt.

Voor €9,- kan je deze in huis halen. Voor dezelfde prijs kan je ook een CALEX kaarslamp of een lamp in het standaard design verkrijgen.

4. HEMA smart LED lamp

De smartlampen van HEMA kan je aan je Google Home of Alexa speaker worden gekoppeld met HEMA smart. HEMA smart is gewoon via de Apple Store of Google Play te downloaden. Er is een gekleurde LED lamp voor €12,- in het HEMA assortiment.

action lcs lamp hue
Bron: Action

5. LCS Collectie van Action

Ook in deze collectie kan je lampen in de vormen hierboven vinden. Deze kaarslamp kan je voor 6,95 halen bij de Action. Ook deze is met een app of afstandsbediening te besturen. Een afstandsbediening zit hier niet bij de prijs inbegrepen.

6. B.K.Licht lampen Amazon

Amazon heeft een groot assortiment aan verschillende soorten gekleurde lampen waaronder die van B.K.Licht. Hiervan zijn ook weer verschillende opties te verkrijgen zoals deze gekleurde lamp voor een prijs van €10,-. Zo hebben ze bijvoorbeeld ook smart plafondlampen en LED strips.

7. LIVARNO LUX van Lidl

Lidl heeft ook zijn eigen Lidl Smart Home producten waaronder deze gekleurde lamp voor €14,99 en nu on sale voor €9,99. Ook de andere Lidl Smart Home producten zijn op dit moment in de aanbieding.

8. De Kruidvat LED lamp

De voordeligste van de lijst is deze lamp van Kruidvat die je voor €4,99 in huis kan hebben. Voor deze lamp heb je geen hub nodig en is wifi en je telefoon (met een Kruidvat app natuurlijk) dus gewoon genoeg.

9. GAMMA smart LED verlichting

Ook GAMMA heeft een leuke kleine collectie aan smartlampen. Hun gekleurde lampen in verschillende fittingen en vormen zijn ieder voor €9,95 per stuk te koop zoals deze E14 fitting. Met de Smart life app kan je je lampen ook weer koppelen aan je Google Home of Alexa account.

tradfri ikea gekleurde lampen
Bron: IKEA

10. TRÅDFRI IKEA lampen

Tenslotte hebben we nog de TRÅDFRI IKEA lampen (klinkt nog net wat leuker dan Philips Hue). Deze E14 fitting kan je laten bestellen voor €12,99. Bij de grotere E27 fitting kom je op een prijs van €17,99 uit bij IKEA. Zoek er nog wel even een afstandsbediening of schakelaar bij, want die worden apart verkocht.

IKEA en Sonos introduceren de nieuwe SYMFONISK: schilderijlijst met wifi-speaker

philips hue budget alternatieven
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kleur je interieur met lampen: 10 budget alternatieven voor de Philips Hue
Sluiten