Jaime Andreas
Jaime Andreas Diy 3 mrt 2020

Dit moet je weten over bubble glazing

Wij zijn altijd opzoek naar nieuwe manieren om de items in ons huis een nieuw creatief jasje te geven. Want hoe leuk is het om van standaard items echt je eigen ding te maken? Bubble glazing is recent onder onze aandacht gekomen en dit is wat je erover moet weten.

Bubble glazing: wat je moet weten

Bubble glazing is de perfecte manier om ietwat saai servies en basic potten en schalen (letterlijk) nieuw leven in te blazen.

Wat is bubble glazing?

Bubble glazing is een creatieve techniek van pottenmakers om hun baksels een bijzondere look te geven. Deze techniek geeft iedere pot en ieder stuk servies een unieke look, want het is onmogelijk om iedere keer dezelfde uitkomst te krijgen. Vaak zorgt het voor een beetje een marmeren look op de potten.

Het kan ook zo subtiel en zo heftig als je het zelf wil hebben. De touwtjes heb je redelijk zelf in handen, alleen het is dus een beetje een verrassing hoe het er uiteindelijk uit komt te zien.

Hoe doe je zelf aan bubble glazing?

Bubble glazing is best een onderneming, maar zeker niet onmogelijk om zelf te doen. Je moet er alleen de juiste benodigdheden voor hebben.

Voor deze onderneming heb je onder andere twee soorten keramiek glazuur, handzeep, een glas water, een vork, een lepel, een leeg glas en een rietje nodig. Natuurlijk kan ook het item dat je wilt bubble glazen niet ontbreken. Je kan hier van alles voor kiezen, van schalen tot potten tot bekers.

Het onderstaande filmpje van Calders Ceramics kun je heel goed zien wat je allemaal nodig hebt voor bubble glazen en ook hoe je het precies moet aanpakken.

Meer DIY-projecten:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit moet je weten over bubble glazing
Sluiten