Emma Bering
Emma Bering Wooninspiratie 3 augustus 2018

Bruiloft versieringen: wij hebben de beste tips voor je

Voor een interieur liefhebber is een mooi versierde trouwlocatie natuurlijk het allerleukste wat er is! Maar hoe versier je de locatie, hoe weet je wat je wilt en wat heb je allemaal nodig? No worries, wij hebben de beste tips voor de mooiste bruiloft versieringen.

Trouwen is het mooiste moment van je leven en daar hoort een feest bij! Waar je ook trouwt, het strand, je achtertuin of in het buitenland, alles is te versieren.

Bruiloft versieringen: wat is je stijl?

Het allerbelangrijkste om te bepalen is de stijl van je feest. Je kan wel zomaar beginnen, maar zonder stijl gaat het er toch een beetje gek uitzien. Het vormt dan geen geheel. Welke stijlen zijn er dan allemaal? In principe zijn er geen regels, het is ten slotte jouw feestje. Zorg er in ieder geval voor dat je een overkoepelend thema hebt zodat je versieringen daar op aan kunnen sluiten. Dus ga je voor bohemian? Dan kan alles in die stijl worden uitgekozen. Dat maakt het wel een stuk makkelijker.

Besteed je bruiloft versieringen uit

Dan is de volgende vraag: doe je het zelf of besteed je het uit? Dat ligt aan een aantal factoren. Ten eerste je budget. Als je genoeg budget hebt ingecalculeerd voor de versieringen hoeft het geen enkel probleem te zijn. Ten tweede is het van belang dat je een beetje handig bent, want als je zelf gaat knutselen wil je wel dat het er ook een beetje representatief uitziet, toch? Anders moet je kijken of je iemand in je kennissenkring hebt die handig is en bereid is om jullie hiermee te helpen.

Als je ervoor kiest om het uit te besteden, moet je op zoek gaan naar een bedrijf die dit doet. Er zijn er meerdere, maar op Instagram kwamen wij Te Leuk Trouwen tegen. Zij zijn in te huren voor alle soorten events en dus ook voor een bruiloft! Je geeft door wat je wilt en zij doen het voor je. Hoe handig!

Het fijne aan het uitbesteden is dat ze jullie alle zorgen uit handen nemen. Je hoeft nergens achteraan te gaan en ook niet avonden lang te knutselen. Zo is jouw bruiloft versiering precies zoals je wilt zonder al te veel moeite. Wel zo fijn in de stressvolle dagen zo vlak voor de bruiloft.

DIY: de handen uit de mouwen

Je kan er ook voor kiezen om zelf je bruiloft te versieren. Het is veel werk, maar het is niet onmogelijk. Als jij dol bent op DIY’s en je vaak genoeg aan het knutselen bent is het zeker aan te raden. Naast het feit dat je er veel geld mee bespaard is het ook leuk om te doen. Je hoeft niet te checken of het goed gaat en het eindresultaat is precies zoals jullie het willen. Je moet er wel echt de tijd voor hebben, dus houd dat in je achterhoofd.

Mocht je zelf nou niet zo handig zijn en je hebt ook geen budget om het uit te besteden, dan kan je altijd nog op zoek naar iemand in de omgeving die het wel kan. Vrienden van vrienden, een verre tante, je buurvrouw? Soms zijn deze handige mensen dichterbij dan je denkt. Vind je het dan toch vervelend dat je diegene niet kan betalen? Dan kan je een kleinigheidje geven zoals een mooie fles wijn, een bioscoop bon of iets anders waar die persoon van houd.

Meer dan alleen een bosje bloemen

Vergeet vooral niet de belangrijkste details van de bruiloft versieringen: de bloemen! Je kan het ook zien als een accessoire, maar het hoort wel echt bij de hele dag. Waar je het ook laat maken, maak er een bijzonder boeketje van. Kies liever voor iets opvallends en niet iets dat je elke week in je woonkamer hebt staan. De bruiloft is een dag die in de boeken komt te staan en daar horen de bloemen ook bij.

Je bruiloft versieren met accessoires

De taart, de jurk en de locatie zijn uiteraard belangrijk, maar het zijn vaak de accessoires die de kers zijn op je bruiloftstaart. Deze bruiloft accessoires mogen niet ontbreken!

 

Reageer op artikel:
Bruiloft versieringen: wij hebben de beste tips voor je
Sluiten