Ariela Slakhorst
Ariela Slakhorst Decoratie 2 aug 2018

Tips voor originele en persoonlijke bruiloft decoratie

Trouwen met de liefde van je leven doe je maar één keer. Dat moet dus een feestje worden om nooit meer te vergeten. Een droomjurk, heerlijke taart en prachtige decoratie. Deze tips helpen je bij het vinden van de allermooiste bruiloft decoratie.

Heb je geen idee wat je wilt qua decoratie? Pinterest en Instagram got your back. Daarnaast zijn er een hoop leuke binnenlandse en buitenlandse trouwsites. Struin vooral het internet af voor inspiratie. Het makkelijkste is om dicht bij jezelf te blijven. Waar word je vrolijk van, wat doe je het liefst? Als je bijvoorbeeld dol bent op kaarsen dan mogen die natuurlijk niet ontbreken.

Je eigen decoratie maken

Als je graag de handen uit de mouwen steekt, wil je ongetwijfeld zelf aan de slag met de decoratie. Houd in gedachten dat je eigen decoratie maken wel wat tijd in beslag neemt (tenzij je een pro bent). Het voordeel is wel dat je flink wat kosten kan besparen. Leuke projecten om zelf te maken zijn bijvoorbeeld jampotjes met lavendel. Heel simpel, maar wel mooi en het ruikt bovendien erg lekker.

Of je vult de jampotjes met kruiden zoals tijm en rozemarijn voor bij het eten. Handgemaakte uitnodigingen zijn ook erg tof en lief voor je portemonnee. Origami kraanvogels zijn nu ook helemaal in, en belangrijker: erg leuk om zelf te maken.

Professionele bruiloft decoratie

Een hemel van ballonen, stoere houten taarttoppers, prachtige bloemen die heel je bruiloft in bloei staan. Zelf je bruiloft decoratie in elkaar flansen is niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig zijn er genoeg professionals die je kunnen helpen. Het kost wel wat, maar je krijgt er ook een hoop moois voor terug. Ideaal voor als je een bijzonder thema wilt zoals een surrealistische en utopische wereld.

Ibiza in je achtertuin

Droom je van een bohemian bruiloft in Ibiza, maar laat je budget het niet toe? Met de juiste decoraties breng je Ibiza naar je achtertuin. Stuk goedkoper en persoonlijker. Kleur is essentieel voor een bohemian bruiloft. En dan met name kleuren geïnspireerd op de vele specerijen uit India. Combineer bijvoorbeeld felle kleuren als azuurblauw met donkere warme groentinten.

Om de perfecte bohemian look te creëren is er maar een regel: maak het lekker zo bont als je zelf wilt! Droomvangers, bloemenkransen en blotte voetjes. De hippiestijl uit de jaren zestig draait om het combineren van felle kleuren en drukke prints met natuurlijke materialen. Denk: gekleurde houten tafeltjes, veertjes en linnen.

Een minimalistische bruiloft

Als je kiest voor een minimalistische stijl is het belangrijk om de bruiloft decoratie terug te laat komen gedurende de gehele bruiloft. Op die manier vormt het toch nog een mooi geheel. Dit kan heel goed met groene bladeren. Denk bijvoorbeeld aan vaasjes met een eucalyptus tak voor op tafel. De eucalyptus kan je terug laten komen in je boeket en in je bedankjes. Er kan zelfs een takje op of rond de taart.

Tropische bruiloft decoratie

Neon flamingo’s, ananas beeldjes, tropische planten en Hawaii slingers: voor een tropische bruiloft hoef je echt niet naar een eilandje. Met de juiste decoratie creëer je met gemak een tropische bruiloft in eigen land. Wat denk je van een opblaasbare megagroot zwembad? Leuk en origineel!

Marry me! Tips voor je bruiloft

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tips voor originele en persoonlijke bruiloft decoratie
Sluiten