Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 6 aug 2018

Adembenemend mooi: twee handen houden deze brug in Vietnam omhoog

Achitectuur, we houden er van. En al helemaal als de architect ervoor kan zorgen dat het lijkt alsof we in een surrealistische wereld terecht zijn gekomen, zoals eentje uit Game of Thrones of Lord of The Rings. In Vietnam heb je nu zo’n fantastische architectuur parel. Daar wordt een brug namelijk omhoog gehouden door twee gigantische handen. Dat moet je zien!

We vragen ons nog wel even af hóé die handen op die plek terecht gekomen zijn. Maar tot die tijd zijn we alleen maar met open mond aan het kijken.

Een gouden brug

Indrukwekkend he? De brug, Golden Bridge genaamd, heeft het echte wow-effect. Het is dan ook een toeristische trekpleister in Vietnam – en dat vinden we niet zo gek, want we zouden er zelf maar al te graag even op willen lopen. De brug reikt over de zee, en is goud van kleur. De naam komt dus niet helemaal uit de lucht vallen.

Het bouwen van de hele constructie van de brug en handen kostte een jaar tijd. Het werd bedacht door TA Landscape Architecture, en je kunt wel stellen dat de wereld onder de indruk is. Er verschijnen dan ook talloze foto’s van dit kunstwerk op Instagram. En wij snappen wel waarom!

Hier vind je de Golden Bridge

De indrukwekkende brug is te vinden in Da Nang, in Vietnam dus. Je vindt de brug nog specifieker in Thien Thai Garden in de Ba Na Hills. Ja, het is een mond vol. De brug is sinds afgelopen juni geopend en staat in het midden van een groot bos.

Nog meer lezen over bijzondere architectuur?

Bron: boredpanda

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Adembenemend mooi: twee handen houden deze brug in Vietnam omhoog
Sluiten