Maud van Dijck
Maud van Dijck Lifestyle 11 okt 2021

Broodrooster schoonmaken in 5 stappen: zo doe je dat

De meesten van ons houden wel van wat toast voor ontbijt, maar die broodkruimels die in je toaster achterblijven zijn wel minder. Gelukkig is je broodrooster schoonmaken niet zo’n moeilijke klus. Wij hebben een 5-stappenplan gevonden waarmee je broodrooster weer mooi schoon zal zijn.

Het is wel belangrijk dat je je toaster regelmatig schoonmaakt, want die vervelende broodresten onderin kunnen nogal wat bacteriën aantrekken. Daarnaast zijn deze kruimels gevaarlijk, omdat ze tot brand kunnen leiden van jouw broodrooster.

Je broodrooster schoonmaken in 5 stappen

1. Haal je toaster uit het stopcontact

Heel logisch is deze stap, maar je wilt hem toch niet op de een of andere manier vergeten. Wacht ook nog totdat jouw broodrooster is afgekoeld voordat je hem gaat schoonmaken.

2. Verwijder de lade of bodem

Sommige broodroosters komen met een uitschuifbare lade (handig!). Voor andere broodroosters moet je misschien toch even de bodem losschroeven. Houd het onderste gedeelte het liefst boven de prullenbak of het aanrecht, zodat de kruimels niet door het hele huis liggen. Plaats het daarna in een emmer met sop, zodat de aangekoekte resten los kunnen weken.

Op deze manier verdwijnen alle vieze etensluchtjes uit de keuken

3. Tijd om te schudden

Houd het broodrooster boven de wasbak of de prullenbak en schud het eens flink. Ben je bang dat het een zooitje wordt? Gebruik dan een vaatdoek voor over je toaster om de kruimels mee op te vangen. Je kan er ook nog wat kristalzout in strooien voor het schudden om die hardnekkige kruimels eruit te krijgen.

Om de laatste kruimels weg te krijgen gebruik je een spatel of een borsteltje waarmee je de hoeken kunt raken. Waarna je het tenslotte nog een laatste keer goed schudt.

4. Zuig alle kruimels op

Je broodrooster mag nu dan vrij van kruimels zijn, maar je keuken zelf zal je waarschijnlijk ook nog even willen schoonmaken. Ga dus even met je stofzuiger over de keukenvloer en maak het aanrecht schoon met een doekje.

5. Maak de buitenkant schoon

Ook de buitenkant van je broodrooster mag met een doekje worden afgedaan. Daarna droog je de hele toaster af waaronder de lade die je er vervolgens weer terug in schuift.

Je keuken opruimen in 19 stappen van één minuut

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
Broodrooster schoonmaken in 5 stappen: zo doe je dat
Sluiten