Favoriete plant op de redactie: de Broodboom

In onze rubriek ‘favoriete plant op de redactie’ laten we elke week een bijzondere plant zien die ons hart gestolen heeft. Planten komen immers in alle vormen, kleuren en maten. Deze week is dat de Broodboom. Met zijn charmante gespikkelde bladeren zijn wij op de redactie helemaal verkocht.

De Broodboom (ofwel de Aucuba Japonica ‘Variegata’) is een plant die zowel binnen als buiten kan leven. Als je de plant voor binnenshuis wil, is het wel belangrijk dat je kiest voor een gespikkelde variant. De niet-gespikkelde varianten zijn immers niet geschikt als kamerplant (maar stiekem zijn die zonder spikkels toch ook een stuk minder leuk, al zeggen we het zelf).

Vermijd de hitte

Zoals veel planten geniet de Broodboom van helder daglicht. In de zomer kan de kamerplant de hitte van de volle zon niet goed verdragen en plaats je hem dus best in een lichte omgeving zonder veel direct zonlicht. Omdat de zon in de winter minder hitte afgeeft, is het ’s winters daarentegen net wel een goed idee om de plant in een zonnig hoekje te zetten.

Ga mee met de seizoenen

Ook wat het water geven betreft hou je het beste rekening met de seizoenen. Waar de Broodboom in de zomer veel water nodig heeft, mag het in de winter best wat minder. Staat in de winter vaak de verwarming aan in de omgeving van je Broodboom? Dan kan je de plant best wat nevelen om te vermijden dat de lucht rondom de plant te sterk uitdroogt.

Mooi als eyecatcher

Hoewel je de plant vaak in een kleiner formaat koopt, kan hij op termijn wel tot 1,6 meter hoog worden. Mooi als eyecatcher in een sober interieur of in een hippe bloempot met contrastkleur. Sommige mensen beweren dat de Broodboom een lichtelijk ouderwets kantje heeft, maar wij zijn overtuigd dat de plant aan een stevige revival toe is.

Andere favoriete planten

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Favoriete plant op de redactie: de Broodboom
Sluiten